Tanjug
Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio, nakon sednice Kriznog štaba, da je potrebno da pogledamo šta se oko nas dešava i da podržava Krizni štab.

– Mislim da je odluka racionalna, tražili su lekari strožije, posebno oni koji rade s pacijentima, ali moramo da vodimo računa i o restoranima gde ljudi rade – rekao je Vučić i dodao da mora da istakne da je sada najvažnija vakcinacija i revakcinacija.

Kako je rekao, u Predsedništvu Srbije su svi vakcinisani i sada svi imaju antitela. “Ja sam jedini koji nema antitela, i nisam primio vakcinu. Svi ostali jesu”, rekao je on i dodao da sada imamo sigurno zaštićeno oko 460.000 stanovnika kada je reč o koronavirusu, a treba nam najmanje milion – milion i po.

– Zato treba da požurimo s revakcinom i zato su one važne, jer od naše sposobnosti da vakcinišemo i revaksinišemo ljude zavisiće kada ćemo se vratiti normalom životu – rekao je predsednik Srbije navodeći primer Izraela, koji je poput Srbije ozbiljno krenuo i u vakcinaciju i u revakcinaciju i tek nakon određenog perioda brojevi zaraženih su počeli da padaju.

– Pogledajte Izrael, rasli su im brojevi dok nisu vakcinisali dva i po miliona ljudi, a sad padaju. Isto tako i u Velikoj Britaniji. Strašno su nam važne vakcine – ponovio je Vučić.

– Zamolio bih ljude da razumeju, u Srbiji se živi gotovo normalno -o istakao je i dodao da, osim par meseci zabrane kretanja prošle godine, u Srbiji “de fakto nije bilo lokdauna”.

Vučić je najavio da će 5. marta u Srbiju stići novi kontingent vakcina iz Kine, navodeći da će zaključno sa tim datumom, zemlji biti isporučeno 2,6 miliona doza. “To je po broju stanovnika proporcionalno više nego bilo gde u svetu, osim Izraela i Ujedinjenih Arapskih Emirata”, rekao je Vučić i ukazao na veoma tešku situaciju u svim zemljama.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here