crvenazvezdafk.com
Dejan Stanković

Trener Crvene zvezde Dejan Stanković rekao je na konferenciji za medije pred meč protiv Hofenhajma (četvrtak 18.55), da ne zna u kakvom će sastavu Nemci doći na Marakanu i da je njegovom timu najbitnije da bude organizovan i da iz toga pokuša da dođe do povoljnog rezultata.

– Igramo protiv jedne dominantne ekipe u našoj grupi. Oni su favorit, dominiraju u Ligi Evrope, nisu toliko ubedljivi u Bundesligi, ali videćemo sa kakvim timom će i oni doći, da li će odmarati i kalkulisati, i njima je Bundesliga bitna, imaju malkice problema tamo u poslednje vreme. Organizovanost, to nam je najbitnije, na svakom delu terena, da li napadamo ili se branimo, želim da samo ispoštujemo ono što se dogovorimo u svlačionici, što u poslednje vreme ide kako treba. Ne bih opet delio ekipu na startere i te koji fale, mi smo tim, sigurno da se oseti u nekim delovima igre neko ko ti fali posebno sa Kataijem, ali gledaćemo da to nadomestimo lepom organizacijom – rekao je Stanković, koji je “kucnuo tri puta u drvo” u jednom momentu dok je pričao o najvažnijem aspektu igre njegove ekipe.

Pobeda od dva ili više golova razlike donosi Zvezdi prvo mesto u grupi, pa je Stanković upitan razmišlja li o tome.

– Ja sam realista u životu, ne mogu da kažem uvek ono što mislim. Ako treba da dobiješ 3:0, treba ozbiljno da reskiraš, moram da se popnem gore. Mi idemo na pobedu iz jedne organizovane igre. Fudbal je čudna igra, nikad ne znaš kako se namesti igra. Moramo da budemo kompaktni i organizovani, da pristup 11 momaka koji izađu i onih sa klupe bude stopostotan i tako minut po minut.

Stanković je upitan i o tome što je Zvezda poslednji meč protiv Rada završila sa 7 “bonus igrača” u sastavu.

– Ne treba da se navikavamo da je to normalno. Ja sam preponosan na sve njih, još više na to kako ih stariji gledaju i čuvaju. Bez podrške starijih saigrača, dobrih saveta, povlačenja malkice za uši, to neće izaći na dobro. Zvezda ne mora da brine za budućnost. Naravno, uvek ima “dečijih boginja” ali mi smo tu da ih usmerimo na pravi put. Drago mi je za Lazetića, da je osetio kako je kada zaigraš za prvi tim na Marakani, ali ovo su i čestke klubu koji ulaže u mlade igrače. Ja Njegoša, Gavrića i Nikolića ne računam više kao mlade igrače, oni jesu bonus i to je samo dodatni plus. Moram da im kažem da moraju puno da rade, ali na pravom su putu – rekao je Stanković, koji je rekao da za Hofenhajm postoji i opcija o promeni formacije.

– Sada odmah idemo odavde na trening, da iskalkulišemo sve šta dobijamo i gubimo, da li ćemo menjati formaciju, da li ćemo zadržati ili smisliti nešto treće. Ali moguće je da se menja formacija – rekao je trener crveno-belih.

On ističe i da mu je Hofenhajm nepoznanica zbog promene formacije u poslednjoj utakmci, gde su isti igrači igrali dva poluvremena u potpuno različitim formacijama.

– Oni su zadnju utakmicu promenili dve formacije, igrali su sa tri i četiri pozadi. Da li je to dobro ili ne, ne znam, kada mnogo rotiraš. Oni su sa istim timom igrali dva različita sistema, treba sačekati postave i po tome iskalkulisati. Ne znam kakav je njihov plan.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here