Nekadašnji Realov golgeter uveren da “kraljevski klub” neće da zažali što je doveo našeg napadača.

Fernando Morijentes (43) ima puno pravo da sudi o sudini Luke Jovića (21) u Realu. Igrao je u španskom velikanu od 1997. do 2005, a zna i koliko mu je bilo teško da se ustali u prvom timu pa je jedno vreme (sezona 2003/04) proveo na pozajmici u Monaku.

– Jović je sjajan igrač. Biće veliko pojačanje. Ne treba ga odmah sputavati kritikama jer je imao peh s povredom na pripremama, a i često je menjan. Napadač je delikatno mesto u timu. Pritisak na igrača će nestati čim počnu da padaju golovi. Zato s Jovićem treba biti strpljiv – preporučuje Morijentes, koji je i nekadašnji španski reprezentativac.

Jović je u pripremnim mečevima igrao 195 minuta, a nijednom celu utakmicu. Od početka je bio u timu u dve utakmice u SAD, ali je protiv Arsenala (2:2) zamenjen prinudno već u 15. minutu, a protiv Atletika (3:7) zbog povrede u 30. Zato ga i nije bilo na dva meča na Kupu Audija na Bajernovom stadionu u Minhenu. Vratio se protiv Salcburga u Austriji (1:0) i Rome u Rimu (2:2, penelima 4:5). Oba puta je zaigrao u drugom delu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here