EPA-EFE/Belarusan defence ministry

Moskva će morati da reaguje, uključujući i vojno-tehničkim merama, zbog nespremnosti Vašingtona da pregovara o garancijama o bezbednosti, navodi se u pisanoj reakciji na odgovor SAD o bezbednosnim garancijama, koju je danas objavilo Ministarstvo spoljnih poslova Rusije.

“U nedostatku spremnosti američke strane da temeljno pregovara o pravno obavezujućim garancijama naše bezbednosti od strane SAD i njenih saveznika, Rusija će morati da reaguje, uključujući sprovođenjem mera vojno-tehničke prirode”, navelo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova, preneo je Rojters.

Rusija insistira i na povlačenju svih američkih snaga iz centralne i istočne Evrope, navodi se u odgovoru Moskve na bezbednosne predloge Vašingtona, prenela je agencija RIA.

Rusija je poručila SAD da preduslovi za deeskalaciju ukrajinske krize uključuju zaustavljanje isporuke oružja Ukrajini, uklanjanje oružja koje je već isporučeno i poštovanje mirovnog procesa iz Minska od strane Ukrajine.

Rusko ministarstvo spoljnih poslova izdalo je saopštenje nakon što je predalo odgovor Moskve na bezbednosne predloge Vašingtona.

2 COMMENTS

  1. Dabome i njoj tako dolikuje zar dase plaši ukraine to je Moskva treba još 10 god pod sankcijama da bude kakoče drugačije ako ne ovako da uspe samo napred glavom u zid.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here