pixabay.com
Rusija

Moskva je izgubila poverenje u pregovarače iz Ukrajine, izjavila je danas portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova i istakla da je zvanična Moskva bila spremna na to da će se ukrajinska strana, kako je rekla, nedosledno ponašati tokom pregovora, prenosi Sputnjik.

– Iz kancelarije čoveka koji sebe naziva predsednikom Ukrajine i koji ima odgovarajuća ovlašćenja stigla je molba da se vode pregovori. Rusija nije odbila tu molbu. Onda je, kao i uvek, počeo cirkus kijevskog režima: te dolaze, te ne dolaze, te učestvuju, te ne učestvuju, te daju izjave koje protivreče rezultatima prethodnih rundi pregovora, te menjaju stavove – rekla je Zahorova i upitala:

“Da li su u Moskvi bili spremni na to? Da, naravno”.

Ona je za TV kanal “Rusija-24” rekla da je takvo ponašanje ukrajinskih pregovarača “klasična šema” i “potvrda da kijevski režim nije nezavisan i da se kontroliše spolja, a da su pregovori instrument za odvraćanje pažnje”.

– To ne znači da neko smatra taj pregovarački proces visokom notom međunarodnog prava i veruje onima sa kojima seda za pregovarački sto. Ovde se više ne radi o onom ”veruj, ali proveravaj”, jer odavno ne postoji poverenje u te ljude. Glavna situacija se odvija na terenu – navela je Zaharova.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here