EPA-EFE/AZERBAIJAN DEFENCE MINISTRY

Moskva je zabrinuta saopštenjima o prebacivanju militanata ilegalnih oružanih grupa u zonu sukoba Nagorno-Karabaha, navodi se u komentaru Odeljenja za informacije i štampu Ministarstva spoljnih poslova Rusije.

Kako se navodi, prema pristiglim informacijama militanti ilegalnih oružanih grupa, između ostalog iz Sirije i Libije, prebacuju se u zonu sukoba Nagorno-Karabaha kako bi neposredno učestvovali u borbenim dejstvima.

– Duboko smo zabrinuti zbog tih procesa, koji vode ne samo ka još većoj eskalaciji napetosti u zoni konflikta, već stvaraju i dugoročne pretnje bezbednosti svih zemalja u regionu – navedeno je u saopštenju.

S tim u vezi, zvanična Moskva je pozvala rukovodstvo vodećih sila da preduzmu efikasne mere kako bi sprečili korišćenje stranih terorista i plaćenika u sukobu, kao i mere za njihovo momentalno povlačenje iz regiona.

Prethodno je Jermenija optužila Azerbejdžan da je predao vazdušnu kontrolu nad operacijom u Nagorno-Karabahu turskim vazduhoplovnim snagama. To je izjavio portparol jermenskog Ministarstva odbrane Arcrun Ovanisjan.

Ubrzo zatim se oglasio i ambasador Azerbejdžana u Rusiji Polad Bulbuloglu koji je demantovao navode Jermenije rekavši da za tako nečim nema nikakve potrebe.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here