Facebook/Maria Zakharova
Marija Zaharova

Rusija neće dozvoliti Zapadu da “gurne pod tepih” situaciju s eksplozijama na gasovodima Severni tok, poručila je danas portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

– Jasno je zašto uključene zapadne zemlje i dalje ignorišu pozive da se sprovede transparentna, objektivna, profesionalna i depolitizovana istraga za utvrđivanje i kažnjavanje krivaca – rekla je Zaharova na konferenciji za medije, prenosi Tass.

Istakla je da Rusija neće dozvoliti manipulaciju da “ponovo sve bude gurnuto pod tepih”, dodajući da će “istina biti neprijatna za Zapad, jer je ono što se desilo sa Severnim tokom 1 i 2 zločin, teroristički napad koji se planirao ideološki i politički”.

– U trenutku kada je Zapad, očigledno, iscrpeo sve mogućnosti da iskoristi ekonomske i političke poluge pritiska (na Rusiju) kako bi sproveo svoj zacrtani cilj zaustavljanja ovog projekta, prešli su na plan B i fizički uništili ovu civilnu infrastrukturu – rekla je Zaharova i naglasila da će se Rusija “zalagati za pravdu i rasvetljavanje ovog teškog zločina”.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here