pixabay.com
Foto: Ilustracija

Brod za snabdevanje “Ivan Sidorenko” uputio se u nemačku luku “Mukran”, svedoče podaci resursa za praćenje brodova “Marintrafik”.

Luka “Mukran”, koja predstavlja logističku bazu projekta Severni tok 2, označena je kao odredište broda u sistemu automatske identifikacije.

Brod “Ivan Sidorenko” je isplovio iz luke u Sankt Peterburgu 15. septembra, a u luku “Mukran” bi trebalo da stigne 17. septembra.

Severni tok 2 moguće je završiti pomoću broda sa sidrom koga će pratiti drugi brod sa dinamičkim pozicioniranjem. Do sada je barža “Fortuna” kompanije MRTS bila jedan od kandidata za završetak gasovoda, dok je druga opcija brod za postavljanje cevi “Akademik Čerski” sa sistemom dinamičkog pozicioniranja.

Kako podseća Sputnjik, u luci “Mukran” trenutno se nalazi i brod “Akademik Čerski”, dok je barža “Fortuna” u luci u nemačkom Rostoku.

Projekat “Severni tok 2” podrazumeva izgradnju dva kraka gasovoda, čiji će ukupni kapacitet iznositi 55 milijardi kubnih metara gasa godišnje, od obale Rusije, preko Baltičkog mora, do Nemačke. U izgradnji gasovoda učestvuju brojne evropske kompanije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here