Pixabay.com
Moskva

Rusko ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je danas da je Moskva, kao odgovor na neprijateljske akcije EU proširila listu predstavnika evropskih organizacija i država članica Unije kojima je zabranjen ulazak u Rusiju.

Napominje se da je reč o rukovodstvu agencija za provođenje zakona zemalja EU koje su uključene u pružanje vojne pomoći Ukrajini, zatim, državnim i komercijalnim strukturama koje snabdevaju Kijev oružjem i vojnom opremom, kao i o pojedincima koji dižu glas protiv Rusije, prenela je RIA Novosti.

“Evropska unija nastavlja sa pokušajima da izvrši pritisak na Rusiju jednostranim restriktivnim merama. Zemlje EU su 16. decembra 2022. usvojile deveti paket sankcija. Smatramo da su takve akcije EU nelegitimne, jer narušavaju međunarodno pravne prerogative Saveta bezbednosti UN”, navodi se u saopštenju ministarstva.

Kako je navedeno, Evropski parlament takođe sprovodi agresivnu antirusku kampanju čiji su članovi odobrili rezoluciju kojom se Rusija priznaje kao država sponzor terorizma.

Ministarstvo spoljnih poslova je ovaj korak nazvalo još jednom demonstracijom dvostrukih aršina “zapadne političke zajednice, koja je od 2014. zatvarala oči pred ubistvima stanovnika Donbasa od strane kijevskih snaga bezbednosti”.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here