pixabay.com

Rusko ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da ulazak Severne Makedonije u NATO ne donosi nikakvu dodatnu vrednost, niti evropsku, regionalnu i nacionalnu bezbednost.

Taj korak neće doprineti objedinjavanju napora u borbi protiv zajedničkih pretnji i izazova, uključujući pandemiju korona virusa, već će samo stvoriti nove linije podela, istaknuto je u saopštenju ruskog ministarstva.

Kako se ocenjuje, integrisanje Severne Makedonije u NATO praćeno je mnoštvom kršenja procedura i zakona, od zaključenja Prespanskog sporazuma sa Grčkom u junu 2018. godine.

Ruski MIP takođe ukazuje da referendum u Makedoniji o pristupanju EU i NATO-u održan 30. septembra 2018. nije bio valjan sa aspekta nacionalnog zakonodavstva.

Lideri Severne Makedonije nisu propustili priliku da izraze oduševljenje istorijskim stupanjem u članstvo NATO-a, ocenjuje rusko ministarstvo spoljnih poslova i dodaje da je u pozadini ostalo da se formalni ulazak Severne Makedonije u Alijansu praktično poklopio sa godišnjicom početka NATO bombardovanja Jugoslavije.

3 COMMENTS

  1. to sa godisnjicu bombardovanje nema veza ulazak makedonija u nato ta težnja ulaska trajala od 1994 al su uvek grci blokirali zbog imena mada u svetu poznata kao fyrom al zahvaljuci grčke od fyrom ili bjrm dobili bolje ime s. Makedonija al bilo kako bilo samo nije mi jasno zašto rusi podsećaju srbiju na bombardovanje a ne pricaju kako jelcin i rusija uzeli milione na to bombardovanje bilo bi lepo da podsete srbiju kako su preko noći pobegli iz kosova i ostavili srbski narod na milost i nemilost da ga kidnapiraju i ubijaju.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here