EPA-EFE
Sergej Lavrov

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov rekao je danas da će Moskva adekvatno odgovoriti na bugarsko proterivanje 70 ruskih diplomata.

Ruska ambasadorka u Bugarskoj Eleonora Mitrofanova rekla je prošle nedelje da će zatražiti od Moskve da zatvori svoju ambasadu u Sofiji zbog proterivanja.

Bugarski premijer Kiril Petkov rekao je početkom sedmice da će Sofija proterati 70 ruskih diplomata koje su navodno umešane u špijunažu.

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov rekao je da je odluka o proterivanju 70 ruskih diplomata u Bugarskoj povezana sa pritiskom Vašingtona na Sofiju.

– Ovo nije nezavisna odluka vršioca dužnosti premijera, koji ima apsolutno otvorenu i nedvosmislenu proameričku orijentaciju, spreman da ispuni sve želje svog suverena -. rekao je ministar na konferenciji za novinare.

On je objasnio da su “želje suverena da se u Bugarima ubije istorijsko pamćenje, da se unište temelji odnosa koji su stvarani u zajedničkoj borbi za nezavisnost, i u mnogim drugim situacijama, uključujući i noviju istoriju – prenosi RIA “Novosti”.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here