pixabay.com
Ilustracija

Ambasada Rusije u Jermeniji uputila je danas jermenskom Ministarstvu spoljnih poslova notu zbog lažnih optužbi na račun ruskih struktura, za navodnu umešanost u smrtonosnu eksploziju u tržnom centru Surmalu u Jerevanu, izvestila je danas pres-služba ruske ambasade.

Ogorčeni smo ciničnim objavama u lokalnim medijima koje sadrže bogohulne i lažne optužbe na račun ruskih struktura za učešće u tragediji koja se dogodila u tržnom centru Surmalu 14. avgusta, navodi se u saopštenju i dodaje da je poslata odgovarajuća nota Ministarstvu spoljnih poslova Jermenije, preneo je TAS S.

U dokumentu stoji da Ambasada takve publikacije smatra direktnom provokacijom političkih snaga koje stoje iza insinuacija, čiji je cilj podrivanje rusko-jermenskih savezničkih odnosa.

Ruska ambasada je podsetila da je ruska strana, koju predstavlja Rusko-jermenski centar za humanitarno reagovanje, od prvih minuta bio uključen u otklanjanje posledica tragedije.

Eksplozija i požar koji je usledio u tržnom centru Surmalu dogodio se 14. avgusta.

Eksplozija se, prema preliminarnim podacima, dogodila u skladištu pirotehnike, što je otežalo gašenje požara i deo zgrade se srušio.

Prema poslednjim informacijama, u tragičnom incidentu stradalo je 16 osoba, među kojima jedna trudnica i četvorogodišnje dete, dok se dvojica građana vode kao nestali.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here