Moto GP: Mark Markez slavio i u Barseloni!

0

Briljantna pobeda: Mark Markez
 

U sedmoj trci ove godine, branilac titule i vodeći u generalnom plasmanu "upisao" je sedmi trijumf. U veoma uzbudljivoj trci, za Veliku nagradu Katalonije vozač Repsol Honde je iza sebe ostavio Valentina Rosija iz Jamahe, timskog kolegu Danija Pedrosu, kao i drugog vozača Jamahinog fabričkog tima, Horhea Lorenca. Ovaj trijumf je bio jubilarni – stoti za Jamahin tim u modernoj Moto GP "eri".

 

Trka je bila zanimljiva od prvog do poslednjeg kruga, uglavnom je vodio Valentino Rosi, ali je šest krugova pre kraja Markez izbio na prvo mesti. Kasnije je i Pedrosa uspeo da obiđe Italijana, pa su dva vozača Repsol Honde odlučivala o pobedniku. U poslednjoj krivini Pedrosa je napravio grešku, Markez je stigao do pobede, a Rosi je preuzeo drugu poziciju od Pedrose.

 

U Moto 2 trci slavio je Esteve Rabat na Kaleksu iz Mark VDS tima, a u Moto 3 konkurenciji Aleks Markez (tim Estrelja Galicija) na Hondi. Aleks (18) je inače mlađi brat 21-godišnjeg Marka. Inače, da braća pobede u istom danu, desilo se prvi put u istoriji ovog takmičenja, dugoj 65 godina.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here