pixabay.com
Foto: Ilustracija

Neće biti lako premostiti razlike između Rusije i NATO oko Ukrajine, izjavio je generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg.

On je to rekao nakon završetka sastanka NATO–Rusija u Briselu, prvog posle dve godine.

“Postoje značajne razlike između NATO saveznika i Rusije. Neće biti lako premostiti naše razlike, ali je pozitivan znak da su svi NATO saveznici i Rusija seli za isti sto i angažovali se oko suštinskih tema” rekao je Stoltenberg obraćajući se novinarima nakon pregovora u sedištu Alijanse, a prenosi Rojters.

Kako prenose mediji, Stoltenberg je prokomentarisao da postoji “stvaran rizik” da izbije novi konflikt u Evropi u jeku tenzija između Rusije i Severnoatlantske alijanse.

Sastanak Saveta NATO–Rusija završen je u Briselu posle četiri sata, javio je prethodno TAS. Na prvom sastanku Saveta u poslednje dve godine na čelu ruske delegacije nalazili su se zamenik ministra spoljnih poslova Aleksandar Gruško, koji je pet godina bio stalni predstavnik Rusije pri NATO, i zamenik ministra odbrane Aleksandar Fomin.

Alijansu su na pregovorima predstavljali stalni predstavnici 30 država članica NATO, generalni sekretar Alijanse Jens Stoltenberg i zamenica državnog sekretara SAD Vendi Šerman.

Sastanak je održan dva dana nakon razgovora o bezbednosnim garancijama između Rusije i SAD u Ženevi, koje su vodili zamenica američkog državnog sekretara Vendi Šerman i zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Sergej Rjabkov.

5 COMMENTS

  1. Ubiste vise sa ovim ratovima!? Jel vi to prizivate Davola? Dabogda vam rat bio u kuci! Niko od stranih medija nepise o ratu samo nasi!

  2. Ko tera ujku ujku sema da dode na prag rusije , kako bi bilo mirno da rusija dode na prag americi , pa ameri pobise afriku celu aziju , jeli 15 godina voden rat u vijetnamu , pa su izgubili , ako se desi rat sa rusijom od evropskih poltrona i amera nece ostati ni krpa.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here