ROBIN VAN LONKHUIJSEN
Sanja, Ivana i Ksenija u finalu Pesme Evrozije

Rednom broju nastupa na „Pesmi Evrovizije“ oduvek se pridaje veliki značaj.

Nepisana pravila kažu da je najbolje nastupiti pri kraju kako bi pesmu svi zapamtili, ali je možda važnije šta kaže statistika. Grupa “Hurricane” predstavlja Srbiju večeras, a istorija govori da je broj 8, koji je večeras namenjen našim predstavnicama, išao u korist mnogim nekadašnjim pobednicima.

Ako je verovati statistici i rednim brojevima, grupa “Hurricane” ima velike šanse za pobedu, pošto je pod rednim brojem 8, nastupilo pet dosadašnjih pobednika – 1963, 1969, 1974, 1991. i 1998. godine.

Veće šanse ima samo Viktorija, predstavnica Bugarske, koja će zapevati kao večerašnji 17. finalista, pošto je pobedu nakon nastupa pod tim rednim brojem zabeležilo najviše izvođača dosad, njih sedam, među kojima je i naša jedina evrovizijska pobednica iz 2007. godine Marija Šerifović.

Jednake šanse sa predstavnicama Srbije ima predstavnica Moldavije Natalija Gordijenko, koja će pod rednim brojem 14 pokušati da donese prvu pobedu svojoj zemlji.

Pregled nastupa svih finalista

U statistiku bi svoje nade najmanje trebalo da polažu predstavnici Albanije (2), Finske (16), Švedske (25) i San Marina (26), pošto pod njihovim rednim brojevima nijedna zemlja dosad nije pobedila.

Osim zbog statistike, redni broj nastupa je važno zapamtiti i zbog glasanja, tako da, ukoliko ste u inostranstvu i možete da glasate za naše predstavnice, ne zaboravite da su pod rednim brojem 8.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here