MN Press
Fudbaleri Crvene zvezde

Fudbaleri Crvene zvezde večeras od 21 čas dočekuju Bajern iz Minhena u petom, pretposlednjem, kolu grupne faze Lige šampiona.

Izabranici Vladana Milojevića posle četiri odigrana meča imaju tri boda i nalaze se na trećem mestu grupe B.

Pred šampionom Srbije je još jedna velika utakmica i to sa dobro poznatim rivalom – ekipom Bajerna. Dva kluba imaju bogatu prošlost, koja je obeležena čuvenim duelom u polufinalu Kupa šampiona.

Osamnaest godina kasnije slika je potpuno drugačija, minhenski klub je veliki favorit, nalazi se u vrhu evropskog fudbala godinama i sve osim dobrog rezultat u Beogradu, odnosnu pobede, bilo bi iznenađenje.

Bajern igra preporođeno od kada je klupu napustio hrvatski trener Niko Kovač i s velikim samopouzdanjem dolaze na stadion “Rajko Mitić”. Na prethodna tri duela imaju isto toliko pobeda, a gol razliku 10:0.

Jedna od tih pobeda došla je protiv najvećeg rivala u Bundesligi, Borusije Dortmunda, a krajni rezultat od 4:0 dosta govori o raspoloženju u ekipi.

Minhenski klub je u prvom susretu sa crveno-belima slavio 3:0, a trener Zvezde Vladan Milojević kaže da će ekipe pokušati da odigra bolju utakmicu od te.

Glavno pitanje koje se postavlja jeste u vezi postave, koji jedanaest će trener crveno-belih izvesti od starta meča?

Dosta toga je poznato i Milojević nema mnogo prostora za manevar. Zadnja linija biće nepromenjena – Borjan će biti među stativama, Rodić će igrati levo, Gobeljić desno, a štoperi će biti Degenek i Milunović.

Kada je reč o sredini terena, Milojević će najverovatnije napraviti izmenu u odnosu na duel u Minhenu. Na Alijanc areni od starta meča našli su se Jovančić i Kanjas, a ovoga puta očekuje se da njih dvojica budu na klupi.

U poslednje vreme Miloš Vulić i Njegoš Petrović igraju mnogo bolje i potpuno je realno da se od prvog minuta nađu na terenu. I ofanzivni red biće nešto drugačiji. Mateo Garsija nije sto odsto spreman, zbog toga ga nećemo videti na terenu, što znači da će Radživ van la Para igrati levo, a Aleksa Vukanović desno.

U sredini će biti kapiten i fudbaler od kojeg sve zavisi u igri Zvezde, Marko Marin, dok će u napadu najverovatnije igrati Ričmond Boaći. Reprezentativac Gane u boljem je ritmu od Tomanea, a kako je Pavkov povređen, popularni “Boćko” bi trebalo od starta da se nađe u špicu.

Sa druge strane, očekuje se kombinovana postava Bajerna, što je najavio i trener Hansi Flik.

Za sada je poznato da David Alaba, Lukas Ernandez i Nikas Zile neće igrati. Nemački mediji pišu da većih rotacija neće biti. Filipe Kutinjo i Korentan Toliso igrali su od prvog minuta za vikend i očekuje se da na ovom susretu budu na klupi. U prvih jedanaest uskočiće Leon Gorecka, a možda i Ivan Perišić.

U odbrani na golu će standardno biti Nojer, desno Pavar, u sredini Martines i Boateng, dok će umesto Alabe na poziciji levog beka igrati Alfonso Dejvis.

Vulić i Petrović vodiće veliku borbu na sredini terena protiv Džošue Kimiha i Leona Gorecke, dok će Milunoviću verovatno pripasti zadatak da čuva Roberta Levandovskog.

Bajern je veliki favorit, kao i što je svaki fudbalski klub iz vrha evropskog fudbala, međutim na stadionu “Rajko Mitić” razni su znali da se okliznu i zbog toga vlada optimizam kod navijača Zvezde.

Nema sumnje da će navijači i ovoga puta biti dvanaesti igrač Crvene zvezde, samo biće zanimljivo videti koliko će ljudi doći na najveći srpski stadion.

2 COMMENTS

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here