U poslednjem četvrtfinalnom meču na Australija openu najbolji austrijski teniser savladao vodećeg na svetskoj listi sa 7:6 (7:3), 7:6 (7:4), 4:6, 7:6 (8:6) u više od četiri časa igre.

Prvi austrijski teniser u četvrtfinalu u Melburnu posle Štefana Koubeka 2002. postao je i prvi polufinalista posle Tomasa Mustera 1997, a on je 26-godišnjem Dominiku Timu bio trener do onomad. Razišli su se posle dve nedelje usred turnira. Uz petoplasiranog na listi ostao je Čileanac Nikolas Masu.

Da li će Tim biti prvi Austrijanac u finalu australijskog opena, znaće se posle njegovog okršaja s Nemcem Aleksandrom Zverevom (sedmo mesto) u petak u 9.30 časova po našem. U četvrtak, u isto vreme, u prvom polufinalnom meču se sastaju Novak Đoković, drugi “reket” sveta, i njegov prvi pratilac švajcarski as Rodžer Federer u njihovom 50. međusobnom duelu.

Prva dva seta Timove bitke s Rafaelom Nadalom bila su kao pod indigom. Španski as je u oba prvi dolazio do vođstva brejkom, a austrijski teniser bi ga dostizao uzvraćajući mu istom merom. I prvi i drugi put igran je taj-brejk u kojem je Austrijanac bio veštiji.

Nadal je veliki borac, koji gine na terenu dokle god može. Upornost ga je dovela do osvojenog seta i to na prvu brejk-loptu koju je steko, a i do 5:5 u potonjem kad je austrijski igrač servirao za pobedu. Još jednom je igran taj-brejk, a jezičak je ponovo prevagnuo na stranu sjajnog Tima, koji nije iskoristio dve meč-lopte na 6:4, prvu na svoj servis, a jeste treću za koju se izborio perfektnom bekhend dijagonalom.

Bio je to i njegov mali revanš Nadalu za svih pet poraza na turnirima za grend slem. Četiri su s Rolan Garosa, a dva i u finalima na pariskoj šljaci prošle i pretprošle godine. Ovo je od njihovih 14 međusobnih duela bio tek drugi koji nije na zemljanoj podlozi. Rafa je u četvrtfinalu Ju-Es opena 2018. iščupao pobedu s 3:2.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here