Sportski direktor FK Crvena zvezda Mitar Mrkela ostaće na toj funkciji još tri godine.

Kako se navodi na zvaničnom sajtu crveno-belih, Upravni odbor jednoglasno je prihvatio predlog da Mrkela bude na čelu sportskog sektora i to pod istim uslovima kao i pre tri godine.

Predsednik Crvene zvezde Svetozar Mijailović nije krio zadovoljstvo povodom produžetka ugovora sa sportskim direktorom.

– Mrkela je došao pre tri godine godine u klub. Od tada smo osvojili tri šampionske titule, igrali smo grupnu i nokaut fazu Lige Evrope, kao i dve grupne faze Lige šampiona. Nije bilo dileme kada se razgovaralo o produžetku ugovora sa Mrkelom – naglasio je Mijailović.

Mrkela je za Zvezdu odigrao 208 takmičarskih utakmica i postigao 46 golova (ukupno 327 mečeva i 99 pogodaka) i učestvovao je u osvajanju četiri šampionske titule (1984, 1988, 1990. i 1991. godine) i dva nacionalna kupa 1985. i 1990. godine.

Posle sedam godina rada kao direktor mlađih kategorija u Fudbalskom savezu Srbije, tokom koji je Srbija postala juniorski prvak sveta 2015. godine i omladinski prvak Evrope 2013. godine, vratio se u Zvezdu 5. juna 2017. godine i promovisan je na mesto sportskog direktora Crvene zvezde, zajedno sa trenerom Vladanom Milojevićem.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here