MTEL Austria i u Mocartovom gradu

0
D. Pašić
Miodrag Stevanović, šef poslovnice u Salcburgu, prezviter Zoran Vrbaški, Stefan Božić i Nenad Šulejić

U poznatom Tržnom centru Arena, u Salcburgu, u ulici Alpenstrasse 114, otvorena je poslovnica MTEL Austria, kompanije uveliko prepoznatljive po povoljnim uslugama iz oblasti telekomunikacija, televizije i interneta.

Posle Beča, gde je sedište, ova uspešna firma je otvorila poslovnice u Lincu, Gracu i Salcburgu. Već četvrtu godinu MTEL pruža brojne povoljnosti korisnicima, koji žive ili povremeno borave u Austriji, a imaju porodične, prijateljske ili poslovne veze u Srbiji, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori. Na otvaranju su bili predstavnici Crkve, Zajednice srpskih klubova i brojni poslovni partneri.

Uskoro i u Inzbruku

Stefan Božić, generalni direktor MTEL Austria je na svečanom otvaranju poslovnice u Mocartovom gradu istakao ovu godinu kao ključnu u širenju kompanije i njene prodajne mreže. Početkom 2020. su otvorene poslovnice u Lincu, Gracu, a sada i u Salcburgu. Do kraja decembra u planu je poslovanje i u Inzbruku. Ovim bi se napravio veliki iskorak ka zaokruživanju poslovanja odnosno pružanju usluga brojnim korisnicima u zapadnom delu Austrije:

– Kao što smo najavili, uprkos pandemiji virusa korona, koja je pogodila celu planetu, MTEL uspešno proširuje usluge na zapadu, kako Austrije tako i Evrope. Ovde je veliko tržiše i zato se nadamo da ćemo u potpunosti ispuniti očekivanja korisnika u Salcburgu, kako u gradu, tako i u celoj pokrajini. Naravno naš cilj je da brojnim ljudima sa prostora Balkana omogućimo što jefitniji, brži, i pre svega kvalitetan kontakt sa najbližima u maticama – istakao je Božić.

Veliko interesovanje: U redu se čekalo za ulazak u poslovnicu

Telefoniranje bez rominga

Na pitanje kako bi rezimirao MTEL ponudu, Božić je naglasio:

– Naša ponuda je najbolja za naše ljude, slobodno možemo reći bez konkurencije. Za usluge mobilne telefonije, izdvojio bih ključne prednosti kao što su neograničeno pozivanje u Austriji, prema svim zemljama EU, Srbiji, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori. Takođe, naše usluge telefoniranja su bez troškova rominga u Srbiji, BiH, Crnoj Gori kao i u svim zemljama EU. Tu je i usluga televizije sa ekskluzivnim kanalima, počev od Radio Televizije Srbije, Federalne televizije, Radio Televizije Republike Srpske, BN, OBN, Hajat… do sportskih, pre svega Arena sport kanala, zatim besplatna Videoteka, u kojoj se nalaze najnovije serije kao i promotivna cena mesečne pretplate koja iznosi 7 evra i 95 centi – kazao je vodeći čovek naše kompanije u Austriji.

On je dodao da, kao deo Telekom Srbija grupe, usluga televizije se već pruža u većini evropskih država, a u veoma bliskoj budućnosti, na tržištima Nemačke i Švajcarske se planira ponuda usluge mobilne telefonije i interneta.

Nenad Šulejić, predsednik Zajednice srpskih klubova u pokrajini Salcbrug imao je samo reči hvale:

– Mnogo nas je obradovala vest o dolasku MTEL-a, odnosno otvaranje poslovnice u Salcburgu. Znam brojne naše ljude, među kojima sam i sam, koji koriste usluge ne samo mobilne telefonije već i TV kanala. Želim da u ime Zajednice naših klubova u Salcburgu poželim dobrodošlicu svim zaposlenima u kompaniji i uveren sam da su napravili dobar izbor dolaskom ovde – poručio je Šulejić.

Oduševljeni: Želimir Žepinić i Mihailo Vukajlović

Sjajan potez

Korisnici su se uveliko i pre zvaničnog otvaranja prelepog prostora u Tržnom centru Arena, raspitivali, a potom kupili telefonske i TV pakete, kao i internet. Među njima su bili Želimir Žepinić i njegovi sestrić Mihailo Vukajlović.

– Ovo je sjajan potez, jednostavno smo oduševljeni. Odmah smo uzeli dva broja kako bi lakše, ali i jeftinije i često razgovarali sa rodbinom u Zvorniku u Republici Srpskoj – rekao nam je Žepinić, dok je mlađani Mihailo dodao da je već isprobao brzinu interneta i da je više nego zadovoljan.