Z.Mirković
Stefan Božić, direktor MTEL Austria

Na tržištu mobilne telefonije Austrije već pet godina uspešno posluje MTEL Austria, najveća srpska investicija u EU, koja, prema rečima njenog direktora Stefana Božića ima već konkretne planove za širenje na susedna tržišta.

– MTEL Austria ove godine, u julu, slavi petu godišnjicu postojanja na austrijskom tržistu. Nadamo se da ćemo ove godine stići do 100.000 korisnika, što nam je cilj – rekao je Božić za “Vesti”.

Prema njegovim rečima ova godina veoma je bitna za MTEL Austria kada je reč o širenju na nova tržišta.

Božić je preneo da je MTEL Austria upravo potpisao komercijalno-tehnički ugovor za ulazak na nemačko tržiste, gde će mu partner biti “Vodafon”.

Pre mesec dana ova kompanija, koja je Srbiju, BiH, i Crnu Goru, takoreći uvela u sistem rominga EU, potpisala je ugovor za švajcarsko tržište gde će partner biti operater “Salt”.
U Švajcarskoj, kaže, do kraja godine trebalo bi da počnu sa radom, te je pozvao sve kojima ističe ugovor sa lokalnim operaterima da sačekaju ponude MTEL-a.

Božić je rekao da će MTEL imati svoje poslovnice širom Nemačke i Švajcarske, i da će nuditi nove tarife, promocije i ekskluzivne televizijske kanale.

– To su dva veoma bitna projekta za nas i za naše dalje poslovanje – podvukao je on.
Božić je najavio i nove proizvode i usluge na tržištu Austrije, nagovestivši od septembra kućni internet.

Takođe, kaže, MTEL Austria trenutno radi na novoj usluzi slanja novca.

– Pokušavamo da nađemo najbržu i najpovoljniju uslugu slanja novca prema dijaspori, kao i prema Srbiji, BiH, i Crnoj Gori – rekao je on.

MTEL paketi nude ekskluzivu

Božić kaže da je austrijsko tržište veoma interesantno, jer pored tri jaka operatera na njemu ima i preko 20 virtuelnih operatera.

– Konkurencija je veoma jaka. Ali mi se izdvajamo u odnosu na druge time što osluškujemo potrebe potencijalnih korisnika i na taj način kreiramo i tarife i usluge – objasnio je on.

Ukazao je, s tim u vezi, na pakete, pri čemu je MTEL jedinstven po tome što nudi mogućnost besplatnih poziva u celoj Telekom Srbija mreži.

– Naši korisnici koji žive u Austriji potpuno neograničeno mogu da zovu sve ljude u Srbiji, BiH, i Crnoj Gori u mrežama Telekom Srbija grupe. Pored toga imaju i mogućnost da prate domaće kanale, uz ekskluzivne kanale, kao što su RTS, RTRS, OBN, Hayat, Arena sport kanali i Toxic kanale – rekao je Božić.

MTEL Austria uspeo je u proteklih pet godina da se nametne na austrijskom tržištu kao veoma povoljan i dobar operater mobilne telefonije, te korisnici njegovih usluga nisu samo građani poreklom sa prostora Zapadnog Balkana.

Božić ističe da 10 odsto korisničke baze čine Austrijanci.

– To nas veoma raduje jer to znači da smo prepoznati kao operater koji nudi jedinstvene usluge, a među tim uslugama su neograničeni pozivi iz EU i internet koji korisnici mogu da koriste u celoj Uniji – objasnio je on.

Pored toga podseća da je MTEL Austria jedini operater koji nudi usluge korišćenja kompletnog paketa namenjenog za austrijsko tržište i prilikom boravka u BiH, Srbiji i Crnoj Gori.

Svojim tarifama MTEL Austria uspeo je da spoji EU, Srbiju, Crnu Goru i BiH, tako reći da pre dogovora o nenaplaćivanju troškova rominga sa EU deo Zapadnog Balkana uvede na evropsko tržište.

Kada je reč o daljem tehničkom razvoju, Božić je ukazao da se trenutno vode pregovori za proširenje internet mreže.

– Očekujem da ćemo tokom sledeće godine naš internet paket proširiti sa 5G signalom. Pored partnera koji imamo u operateru A1, od skoro imamo partnerski odnos i sa Magentom, odnosno Dojče Telekomom. Na Magenta platformi biće uskoro dostupna i MTEL TV – najavio je on.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here