Z. Mirković
Veliko interesovanje: Jedna od poslovnica u Beču

Kompanija MTEL Austria, najveća investicija iz Srbije na tržištu Evropske unije, dobila je važno priznanje za kvalitet svojih usluga, kao potvrdu značaja na austrijskom tržištu mobilne telefonije.

Stefan Božić, direktor MTEL Austria, ističe da ih posebno raduje činjenica da imaju 150.000 korisnika, od čega je više od 10 odsto onih koji nisu sa područja bivše Jugoslavije, što znači da se i među drugim stanovnicima Austrije prepoznaje kvalitet.

Sve više Austrijanaca, dodaje, koriste usluge MTEL-a zbog povoljnih tarifa i paketa.

– Raduje nas da više od 10 odsto korisničke baze čine ljudi koji nisu sa prostora bivše Jugoslavije, čime dobijamo priznanje za predanost, rad i transparentnost naših usluga i tarifa u segmentu mobilne telefonije, kućnog interneta i televizije – rekao je Božić.

On ističe da je kompanija ove godine dobila veliko priznanje nezavisne agencije koja se bavi istraživanjem tržišta, odnosno telekomunikacionih operatera koji posluju na tržištu Austrije, koje se odnosi na transparentnost i kvalitet mobilnih tarifa.

MTEL Austria je prepoznata kao najbolja u vezi transparentnosti i kvaliteta mobilnih tarifa, a tržište mobilne telefonije puno je operatera.

Božić kaže da je MTEL ove godine stigao do važne brojke od 150.000 zadovoljnih korisnika koji uglavnom koriste usluge mobilne telefonije, fiksnog interneta i naše televizije.

On je najavio da je u planu da u narednom periodu, već početkom septembra, MTEL bude dostupan na tržištu Švajcarske, gde će korisnicima ponuditi usluge mobilne telefonije i televizije.

Kompanija MTEL Austria je članica Telekom Srbija grupe, registrovana u Austriji 2014. godine, gde je sa komercijalnim radom počela dve godine kasnije.

Direktori MTEL Austria Bojan Obradović i Stefan Božić

Uskoro i u Nemačkoj

U planu je da do kraja godine kompanija bude dostupna i na tržištu Nemačke, takođe u segmentu mobilne telefonije i televizijskih usluga.

– MTEL Austria se konstantno trudi da unapredi kvalitet usluga i proširi asortiman proizvoda, tako da ćemo u narednom periodu korisnicima omogućiti da na našim prodajnim mestima kupe elektronske tagove za elektronsko plaćanje putarine u Srbiji, što će skratiti prolaz na naplatnim rampama – rekao je Božić.