Muftija traži proveru mentalnog zdravlja odbornika

0

Vesti
Proglašen pacijentom: Šerif Marukić
 

Kako se ističe u obrazloženju stranke bliske muftiji Muameru Zukorliću, povod za ovaj potez su navodno pouzdane informacije da je Marukić već duže vremena pod nadzorom lekara bolnice "Laza Lazarević" u Beogradu i lekara u Novom Pazaru.

– Ukoliko se utvrdi da ima psiho-mentalne poremećaje, nedopustivo je da obavlja ovako značajnu funkciju u Gradskoj skupštini – ističe se u saopštenju Odborničke grupe BDZ-Sandžaka koja je u Novom Pazaru opozicija.

Iz televizije izbačen silom

Marukić se zamerio i kao direktor Televizije Jedinstvo iz koje je izbačen silom, a čiju frekvenciju je potom, sa grupom novinara, dobio na konkursu RRA. Jedinstvo i dalje kontrolišu Zukorlićevi ljudi, a Marukić i bivši novinari ne mogu da prezumu frekvenciju za koju imaju sve dozvole.

Do prošle godine Šerif Marukić je bio direktor televizije Jedinstvo koju u Novom Pazaru nazivaju "muftijinom", odbornik BDZ-a i Zukorlićev bliski saradnik. Niko tada nije pominjao njegovu navodnu bolest.

Međutim, pošto je troje odbornika, među kojima je bio i Marukić, otkazao poslušnost vrhu BDZ-a i zajedno sa muftijinim šurakom Emirom Elfićem, formiralo samostalnu BDZ, Marukić je stalno na udaru bivše stranke i muftiji bliskih medija.

Osim verbalnih, Šerif Marukić je fizički napadan, a najobiljnije početkom prošle nedelje kada ga je u mraku sačekao maskirani napadač i ozbiljno povredio.

Marukić nije mogao da kaže na koga sumnja i ko bi mogao biti napadač, nije se oglasio ni povodom tvrdnje BDZ-a da je psihički bolestan. Oni koji ga poznaju tvrde da je zdrav i normalan i da je sve ovo podmetačina.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here