pixabay.com
Budva

Direktor Instituta za javno zdravlje Boban Mugoša tvrdi da Srbija ima oko pedesetak aktivnih slučajeva na sto hiljada stanovnika, zbog čega nije u grupi zemalja čiji građani mogu da putuju u Crnu Goru.

Mugoša je gostujući na Televiziji Vijesti rekao da je dogovoreno da će nadležni jednom nedeljno odlučivati koje su to zemlje iz kojih se može putovati u Crnu Goru. Odluke će se, kazao je, donositi petkom i važiće od ponedeljka.

– Crna Gora ne može sebi da priušti više rizika nego što trenutno postoji, zbog čega niko iz Srbije, osim građana Crne Gore, za sada ne može ući u Crnu Goru – rekao je Mugoša.

Crna Gora je juče proglasila kraj epidemije koronavirusa, a Mugoša ističe da pandemija i opasnost još traju i da se treba ponašati kao da je virus i dalje prisutan, iako je prošlo 28 dana od poslednjeg slučaja zaraze.

2 COMMENTS

  1. Crnogorski rezim taktizira, i odugovlaci sa dozvolom ulaska gradjanima Srbije u CG samo zbog bojazni od njihovog dolaska na litije. To cine i po cenu sopstvene stete zbog onemogucavanja dolazaka turista iz Srbije na odmor, iako su srpski turisti najbrojniji u Crnoj Gori, posebno na primorju. Posebno su osteceni oni koji tamo imaju nekretnine ili rodbinu, i kojima je uskraceno to osnovno ljudsko pravo. Sve ovo su mnogi analiticari iz CG jos u periodu najvece epidemije predvideli i najavljivali u nekim medijima tamo i ovde, i zaista se sve odvija tako kako su pretpostavili.Tamosnji rezim je ukinuosve zabrane i ogranicenja, jedino je ostalz zabrana slobodnog upraznjavanja vere i kroz organizovanje litija. Nama u Srbiji je neshvatljivo takvo ponasanje Milove vlasti, jer smo od pamtiveka Crnu Goru smatrali, a smatramo je i danas skoro pa svojom zemljom a crnogorce svojom bracom, sto fakticki i jeste cinjenica, pa je svima ovde neshvatljivo da smo danas prihvaceniji i da lakse mozemo otici cak i u Tursku, Albaniju i na Kosovo nego u nasu Crnu Goru. Znam da je narod tamo ogorcen na ovakvo ponasanje njihove vlasti, ali oni osim iskazivanja nezadovoljstva ne mogu sta drugo. Dok god je u CG taj diktatorski rezim na vlasti, ponavljace se ovakvi izlivi mrznje i netrpeljivosti prema nama.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here