Z.M.

Mukama samohrane majke invalida Tanje Radonjić iz Kotraže kraj Čačka nikako da dođe kraj. Lekovi, hrana i računi za nju i njenog autističnog sina Đorđa, su poput teškog košmara iz kog izlaz ne vidi, jer od socijalne pomoći ne može da podmiri sve potrebe.

– Crni oblaci nadvili su se nad našim životom i nikako da ih rasteram. To bi bilo najblaže rečeno za sve ono kroz šta prolazimo svakodnevno Đorđe i ja. Tokom cele zime i velikih snegova nisam smela da izađem napolje da ne bih pala i napravila nam još gori pakao od života.

Srećom, zahvaljujući pomoći humanih čitalaca “Vesti” obezbedila sam na vreme zalihe hrane, ogreva, lekova, ali kako je vreme odmicalo, to je sve potrošeno, pa smo jedno vreme morali da se grejemo i na električnu energiju. Samim tim, stigli su nam i poveći računi. Verujte, nisam znala kuda ću više od brige. Ovih dana moram na dodatne preglede, a to sve košta budući da toga nema u našoj bolnici. Nije meni do mene, već do Đorđa. Ne znam ko bi ga posle gledao. Zato i ne dižem ruke od života, on je jedino što me drži i daje nadljudsku snagu – ispričala je nesrećna Tanja, kojoj je svaka pomoć ljudi dobre volje i više nego dobrodošla.

Ko želi da pomogne Tanji, može stupiti sa njom u kontakt putem telefona na broj: +381 652 24 65 24 i dogovoriti se oko načina slanja i dostave pomoći ili donaciju uplatiti na tekući račun Komercijalne banke na broj: 205-9001020978600-25.

POZIV DONATORIMA:
Ako želite da se uključite u neku od akcija HUMANITARNOG MOSTA, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara HUMANITARNOG MOSTA na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.