Mumija kriva za krizu u Rusiji?

0

youtube.com/primetimeru
Donosi nevolje: Građani Sibira smatraju da je gnev ledene princeze kriv za ruske probleme
 

Iskopali su je pre 21 godinu i sada planiraju da sagrade mauzolej i sahrane je na istom mestu na kojem su je našli na platou planine Altaj.

Arheolozi kažu kako je reč o princezi jer je odevena u haljinu od kineske svile kakvu je tada nosilo samo plemstvo. Umrla je kada je imala između 25 i 28 godina. Bila je visoka oko 1,60 metara, a pretpostavlja se da je umrla od raka.

Zahvaljujući niskim temperaturama, led je očuvao većinu kože, osim na licu i na vratu. Kožu joj ukrašavaju prekrasne tetovaže vrlo slične današnjima. Nakon iskopavanje, kraj su pogodile poplave i potresi.

Otkriće je oduševilo naučne krugove, ali lokalno stanovništvo je ogorčeno. Tvrde kako su kraj pogodile poplave i potresi kakvih nije bilo u zadnjih 50 godina, a smatraju da je njihov uzrok narušavanje princezinog mira.

Njene ostatke izložili su u Republičkom nacionalnom muzeju u gradu Gorno-Altajsku, ali su se lokalni političari složili da bi je trebalo ponovno sahraniti, ali i omogućiti naučnicima da i dalje istražuju telo.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here