Mumin na kartu više

0

Uspešna premijera: Ekipa filma
 

Ljubiteljima dobrih filmova odlično poznat po odabranom repertoaru i podršci zanimljivim i nezavisnim filmskim ostvarenjima "Quad Cinema" u srcu Njujorka u Vilidžu je već dva dana prepun ljubitelja sedme umetnosti. Neki dolaze kao podrška autorskom paru braći Bala, Novosađanima koji su žitelji Njujorka od 90-ih, drugi su privučeni likom i glasom Milana Mumina, proslavljenog novosadskog rok pevača, dok trećima razlog za zadovoljstvo predstavlja odlicna gluma Jelene Stupljanin.

– Ideju za priču smo dobili družeći se sa Muminom koji je jedno vreme ovde u Njujorku vozio taksi – priča nam Brane Bala koji je sa bratom Nemanjom potpisnik scenarija, režije i produkcije filma, i koji trenutno radi kao profesor filmske umetnosti na nekoliko fakulteta u Njujorku.

– Mi smo Muminu radili spot za album koji je ovde snimao, a on nam je u pauzama pričao o dogodovštinama, i tako je priča za film spontano nastala, kaže nam umorni, ali zadovoljni Brane.

Braća Bala su filmsku režiju i scenario magistrirali na Kolumbija univerzitetu u Njujorku, a zanat su pekli radeći na spotovima i kraćim filmovima.

"Love Hunter" ili lovac na ljubav je svoju prvu projekciju imao na filmskom festvalu u Varšavi, nakon čega su usledile projekcije u Novom Sadu, Nišu, Valjevu. Posle Njujorka, film će imati prilike da vide stanovnici Čikaga i Toronta, a braća Bala se nadaju projekcijama i u drugim većim gradovima u Americi. Njujorška publika film može da pogleda u "Quad" bioskopu do četvrtka.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here