Youtube/СРБИН.инфо
Dritan Abazović i Zdravko Krivokapić

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije oglasilo se povodom tvrdnji potpredsednika crnogorske vlade Dritana Abazovića da se bivši direktor crnogorske Uprave za nekretnine Dragan Kovačević za kojim traga policija nalazi u Srbiji.

Kovačević je u bekstvu od 24. februara nakon što je izašao iz Istražnog zatvora.

– Mislim da je otišao u Srbiju. Ne znam da li ga Srbija skriva, ali se baš nešto ne trude da ga pronađu, ne mogu da tvrdim – kazao je Abazović sinoć za TV Prva.

Tim povodom oglasio se i MUP Srbije.

– Gospodin Abazović je odnedavno počeo da se bavi bezbednosnim pitanjima u Crnoj Gori i zato verujemo da je njegova izjava kojom bez dokaza i bez povoda napada državu Srbiju i njene bezbednosne strukture da ne traže Dragana Kovačevića, crnogorskog državljanina bivšeg direktora Uprave za nekretnine CG, posledica neiskustva i loših informacija – navodi se u saopštenju MUP Srbije i dodaje:

– Da bi mu pomogli u sagledavanju stvarnih prilika, MUP Republike Srbije želi da i njega i javnost obavesti da:

1) Crna Gora nije ni zvanično ni nezvanično obavestila Srbiju da potražuje bivšeg direktora crnogorske Uprave za nekretnine Dragana Kovačevića.

2) Srbija je član Interpola i uvidom u sistem Interpola nije pronašla poternicu Crne Gore za Draganom Kovačevićem u sistemu Interpola. Da je Crna Gora izdala međunarodnu poternicu za Draganom Kovačevićem Srbija bi posredstvom jedinstvenog sistema obaveštavanja u mreži Interpola to bez sumnje znala. Do danas u 12 časova, poternice nema.

3) Ako crnogorska policija za Draganom Kovačevićem traga na svojoj teritoriji mi o tome ne znamo ništa niti možemo da znamo.

4) Ako Crna Gora želi da proveri da li je Dragan Kovačević na teritoriji Srbije potrebno je samo da nam pošalje zamolnicu i mi ćemo imati osnov da izvršimo odgovarajuće provere.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here