MUP Srbije pomogao u zapleni 5 tona kokaina

0

 

Samozadovoljan: Ivica Dačić

 

 

"Naravno da je najveća akcija bila ‘Balkanski ratnik’, ali je bilo i drugih akcija gde je zaplenjena velika količina kokaina, kao što su akcije ‘Neva’ i neke druge", rekao je Dačić u intervjuu nedeljniku "Vreme".

 

Dačić je istakao da je u toku zajednička akcija "Šah-mat" sa istalijanskom policijom u kojoj je uhapšen veliki broj ljudi, među kojima i Duško Duka Mićunović koji je državljanin Srbije, ali je uhapšen u Crnoj Gori.

 

Prema njegovim rečima, taj kokain nije namenjen za tržište Srbije i šverc te vrste droge ne ide preko naše teritorije, već se uglavnom koriste rute koje se nalaze u pomorskim zemljama.

 

Dačić je naveo i da su postognuti odlični rezultati kada je reč o suzbijanju ilegalne trgovine narkoticima u Srbiji, zbog čega nam priznanje odaju i velike države u svetu. On je podsetio na operativnu akciju "Morava" čiji cilj nije bio da se uhapse hiljade ljudi u jednom danu, već da se udari na dilersku mrežu i da se oni ne ostavljaju na miru, istakavši da je "zaplena droge u protekloj godini bila veća nego u proteklih pet".

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here