Totenhem je izgubio u Zagrebu od Dinama sa 3:0 i ispao je iz Lige Evrope, a trener Žoze Murinjo govorio je posle utakmice.

Murinjo je imao svašta da kaže na konferenciji za novinare.

– Hteo sam da igrači pokažu više želje, više strasti – započeo je Murinjo konferenciju posle utakmice i nastavio:

– Ne znam da li ste imali priliku da vidite moj kratki intervju odmah posle utakmice, mogu da ponovim samo ono što sam rekao već. Pogledajte i neću da ponovim. Ako hoćete da ponovim, pokušaću da ponovim na drugi način i da vam kažem kako sam se osećao. Ali neću, nemam šta novo da kažem – kaže u svom stilu Murinjo.

Da li ih je Dinamo pristupom iznenadio?

– Mislim da nas nisu iznenadili. Pre utakmice sam rekao igračima da igraju na pobedu, da ne razmišljaju o nerešenom ishodu ili porazu od 1:0 ili 2:1, kojim bismo prošli dalje. Mislim da to nije okej. Nemojte da razmišljate u tom pravcu. Igrajte da pobedite. Na poluvremenu pri rezultatu 0:0 rekao sam im da napadnu i da postignu gol. I kada smo primili gol rekao sam im da napadnu. Ovo nije bilo iznenađenje. Dinamo je bio više motivisan, imao je veću strast i želju. Dokazali su da su talentovani i da su kvalitetni. Igrali su sa mnogo strasti i to mogu da nazovem profesionalizmom, koji po meni počinje iz stava. Da bi bio profesionalac, svaki dan moraš da bude motivisan i da imaš stav. Talenat tek onda pravi razliku. I dobili su na stav – rekao je Murinjo.

O Oršiću?

– Moji igrači su gledali i gledali Oršićeve utakmice i pratili su kako je igrao u karijeri. Dao sam im da konstantno gledaju sve njegove akcije. Pripremili smo video zapise o svim igračima i sve smo to već videli. I prvi i drugi i treći gol sam već ranije video, pripremio sam ih za to. Čestitam mu, ovo je bila za njega velika noć.

Da li ga igrači ne slušaju?

– To me brine. Puno smo radili. Pokušali smo dati sve najbolje našim igračima. Nije mi lagodno da stanem pred kamere i da dajem dublje analize, nadam se da ćete to shvatiti. Moramo da prihvatimo kritike i ništa više ne mogu reći.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here