Murinjo: Moj tim je bio lenj i spor, a to mi se ne sviđa

0

Nije zadovoljan: Žoze Murinjo
 

Rezultatski savršeno – igrački promenjivo. Iako posle 180 minuta Čelsi na kontu ima šest bodova, Žoze Murinjo ukazuje da Plavci ne igraju onako kako je zamislio.

To se pre svega odnosi na prvo poluvreme meča sa Lesterom na Stamford bridžu, koje su Kosta, Azar, Fabregas i društvo, prema oceni portugalskog stručnjaka, proćardali, pa su tek posle lekcije u pauzi krenuli da igraju bolje i u nastavku postigli golove za sigurnih 2:0.
"Volim da držim jutarnje treninge, ali ove sedmice smo trenirali u popodnevnim satima, jer ovo vreme (utakmica je počela u 15 časova po lokalnom vremenu) nije najbolje za fudbal. Ulenjite se. Vreme je nateralo fudbalere da budu lenji na terenu, da izgube tenziju, primoralo ih na sporu predaju lopte i izostanak reakcije kad je trebalo da je osvoje. Minuti su prolazili i dok smo se probudili već je bio kraj prvog dela. Nije mi se svidelo što je moj tim bio lenj u prvom poluvremenu“, ocenio je Murinjo.

 

Razumljivo, usledila je reakcija u svlačionici.
"Rekao sam igračima: način na koji igrate nije dovoljan da pobedimo. U fudbalu je nemoguće osvajati bodove ako u sekundi ne osvojite loptu. To su osnovne stvari. Dok imate osećaj i viziju poput mene, nećemo biti u problemu, ali ako se ne slažete sa mnom, onda smo u nevolji i nema ništa od pobede. U drugom delu su se popravili, bili agresivni, dali dva gola, brže predavali loptu i zaslužili bodove“, dodao je Murinjo.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here