Musić osuđen na 40 godina zatvora: Nije čuo bes sudije i jak aplauz!

0

Maksimalna kazna za svirepo ubistvo: Darijan

Darijan Musić je proglašen krivim da je sa umišljajem i na svirep način lišio života manekenku, zadao joj je 50 udaraca pesnicama, stopalima i šipkom.

 

Sudija Tamara Radović je rekla da je optuženi za vreme izvršenja bio svestan onoga što čini.

 

– Oštećena je zadobila masivan razdor jetre, prelom rebara i grudne kosti, povrede udova, brojna nagnečenja… Trpela je bolove velikog intenziteta, a smrt je nastupila usled unutrašnjeg krvarenja jetre. Utvrđeno je da je optuženi učinio krivično delo teško ubistvo, te ga sud osuđuje na kaznu zatvora od 40 godina. U kaznu će se računati pritvor koji je započeo 14.10.2012. kada je lišen slobode, rekla je sudija Radović, dodavši da olakšavajućih okolnosti Musić, prema mišljenju sudskog veća, nema, te da ovakvo delo zaslužuje ovakvu kaznu.

 

Porodica Červenko je nakon izrečenja presude burnim aplauzom pozdravila postupajućeg sudiju.

 

Tokom zavšetka suđenja tužilaštvo je zatražilo da se optuženi osudi maksimalnom kaznom zatvora u trajanju od 40 godina, jer je Vladislava trpela nesnosne bolove sve do smrti.

 

Pored toga, kao otežavajuću okolnost uzet je nalaz veštaka neuropsihijatra koji tvrdi da je optuženi natprosečno inteligentan. Navedeno je i da je veštačenjem utvrđeno da je Musić labilna ličnost s obeležjima narcisoidnosti, impulsivnosti i senzitivnosti, zbog čega ima nizak prag tolerancije na frustracije.

 

Darijan Musić se inače tokom policijske potrage za njim oglasio fejsbuk postom uznemirujuće sadržine. Musić je, pišući samo velikim slovima, priznao da je ubio svoju devojku jer ga je "varala sa kojekime dok je bio u zatvoru" i u monstruoznom tonu tvrdi da mu nije bio cilj da ona umre ("saučešće porodici, nisam hteo, jbg"). Musić u poruci izražava ljubav prema mrtvom telu Vladislave Červenko i najavljuje da će se ubiti.

 

Darijan pustio suzu na suđenju: Ne može da sluša novu presudu

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here