Muškarci, da li mislite da znate sve o erekciji?

0

Veličina je bitna (Foto: Ilustracija)
 

Pogledajte 10 neočekivanih činjenica koje niste znali o erekciji.

Postoje tri vrste erekcije

Postoje tri potpuno različite erekcije za različite prilike. Refleksogenične erekcije se dešavaju kada dođe do pravog seksualnog kontakta, psihogenične erekcije se dešavaju tokom fantazija, a noćne se dogode tokom noći, naravno. Ova druga dva tipa erekcije se ne dešavaju uvek namerno, i problem je kada se jave u potpuno neprimerenim situacijama.

Alkohol i cigarete nisu najbolji prijatelji erekcije

Studije su pokazale da mlađi muškarci koji pate od erektilne disfunkcije možda mogu za to da okrive svoje poroke. Ako ste se nekada sreli sa ovim problemom posavetujte svog muškarca da smanji odlaske na žurke. Tako će možda žurka konačno da se premesti i u spavaću sobu.
 

Penis se povećava tokom oralnog seksa

Oralni seks može čak da poveća penis

Jedna studija pokazala je da su muškarci koji su dobili oralni seks pre nego što su izmerili svoju erekciju, imali mnogo veći penis od onih koji su merili veličinu nakon fantaziranja ili masturbacije. I da, ova studija je zaista rađena.

Više sna=bolja erekcija

San ne samo da utiče na vašu seksualnu želju, već njegov manjak prekida i normalan ciklus erekcija koje se događaju tokom noći. Ako muškarac ustaje po celu noć i ne dobija dovoljnu količinu sna, ovo će definitivno uticati na to koliko dugo može da održi erekciju.

Bitna je privatnost

Ovo može da zavisi od muškarca do muškarca ali lokacija na kojoj vodite ljubav može veoma da utiče na erekciju. Ako on deli stan sa gomilom cimera, sa roditeljima, ili ima nekoliko dece u kući u trenutku kada pokušavate da imate seks, možda će mu biti teško da se ubaci u raspoloženje.

Blago zakrivljen penis

Nemojte da paničite ako je njegov penis malo zakrivljen kada je ukrućen. To je sasvim normalno ali ako vam to izaziva neprijatnosti te ne uživate u odnosu može da se radi o ekstremnijem obliku odnosno o Pejronijevoj bolesti. Ako je ovo problem kod vašeg partnera moraće da poseti urologa.

 

Ne preturujte sa masturbacijom

Masturbacija mnogo znači

Ako muškarac ne masturbira nekoliko dana, više će krvi dospeti u njegov penis kada dođe do stimulacije. Ovo naravno znači da će imati i veću erekciju. Zato savetujte svom dečku da malo popusti sa redovnom masturbacijom ako želi da mu penis bude veći sledećeg puta kada budete imali odnos. A zašto ne bi želeo?

Veličina je bitna

A kada to kažemo mislimo na veličinu tela. Gojazni muškarci imaju niži nivo testosterona te njihov penis ne funkcioniše punom snagom. Zdrav BMI (indeks telesne mase) je definitivno u najboljem interesu muškarca.

Da, kondom zaista može da ubije erekciju

Ali ne kod svih muškaraca. Skorašnja studija tvrdi da neki muškarci zaista imaju probleme sa erekcijom povezane sa upotrebom kondoma, ali njih je potrebno samo dodatno stimulisati kako bi se penis ukrutio.

Ponekad ih je teško kontrolisati

Budite zahvalni što žene mogu imati višestruke orgazme, jer muškarci nisu takvi srećnici. Zapravo, većina je nezadovoljna time koliko dugo njihova erekcija traje, a žale se i na preveliko uzbuđenje ili na to što ponekad ne mogu da kontrolišu erekciju.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here