Pixabay.com

Oralni seks je užitak samo za muškarce, ne može da se pokvari, ljudi sa osetljivim grlom u oralnom seksu ne mogu da uživaju – samo su neki od mitova koje smo prikupili o omiljenom seksualnom činu gotovo svakog muškarca, a koje su podelili stručnjaci ruskog centra za obuku “Seks. RF”. Ipak, krenimo redom…

Svi znaju kako se to radi

U oralnom seksu uživaju skoro svi muškarci (više ili manje), zato se čini da je vrlo lako pružiti zadovoljstvo na ovaj način. Uprkos činjenici da pokreti tokom oralnog seksa izgledaju jednostavno, ova seksualna praksa može vrlo lako da završi kako nismo želeli.

Najčešće greške su:

– Preterivanje ​​u korišćenju zuba: naravno, možete da ih koristite, ali vrlo pažljivo;

– Korišćenje ujednačenih, zapravo dosadnih pokreta: zbog toga može doći do pada erekcije;

– Često i iznenadno menjanje ritmova, a zatim i zaustavljanje u najnepovoljnijem trenutku.

Najlakši način da proverite da li radite “dobru stvar” jeste da pitate partnera. A još bolje je da za savet pitate iskusnu prijateljicu koja može da vam otkrije poneki koristan trik. Naime, muškarac može da vam kaže kako se oseća, dok će vam druga žena lakše objasniti tehniku.

Rezervisan je samo za muškarce

Iako je namenjen muškarcima i malo je verovatno da će ženu dovesti do orgazma, pružanje oralnog zadovoljstva muškarcu je vrlo uzbudljiva praksa za oba partnera: naravno, ako je pozitivno tretiramo. Oralni seks je, naime, trenutak maksimalnog jedinstva i poverenja, mnogo intimniji od svih drugih vrsta intimnosti. Zadovoljstvo donosi činjenica da ste dobar partner i osećaj da je njegova muškost u vašim rukama, odnosno ustima…

Nehigijenski je, nepristojno ili ponižavajuće

Svaka seksualna praksa je normalna ako se dogodi uz dobrovoljni pristanak oba partnera (ili više njih) i nije opasna po život. Seks može i mora da bude raznolik, da vas inspiriše da proučavate jedno drugo i da iskusite različite oblike užitka. Oralno milovanje je samo jedno od njegovih “alata”. Što se tiče higijene, kada su oba partnera zdrava i tuš je u blizini, ovakav vid seksa je potpuno siguran. Ako se oralni seks odvija bez prisile i uzajamno, u tome nema baš ničeg ponižavajućeg.

Postoje samo dve vrste oralnog seksa

Kada govorimo o ovom umeću, obično se spominju duboko ili plitko pružanje oralnog zadovoljstva. U stvarnosti, pak, postoje i spominju se i druge tehnike, kao na primer: prosvetljenje, ubrzanje, milovanje jezikom, lizanje i mnoge druge. Da biste do toga došli jednostavno treba da se opustite i prepustite. I, naravno, tu i tamo “baciti oko” na koji film za odrasle ili prelistati seksualne enciklopedije i vodiče.

Oralni seks je skoncentrisan samo na penis

Oralno zadovoljavanje nije ograničeno samo na interakciju s partnerovim “partnerom” (čitaj penisom). Ne zaboravimo da postoje i druge erogene zone na muškom telu: bradavice, bedra, testisi, prostata. Morate pažljivo da ih dotaknete i obljubite usnama i osluškujete kako vaš partner reaguje na podražaje.

Pritom zaobiđite dve osnovne greške:

– ne koristite zube

– ne koristite ruke

Zašto? Zato što će dodatna stimulacija zubima možda postići kontraefekat i njegova želja će zbog neprijatnog osećaja i/ili bola splasnuti, a stimulacija rukama mogla bi brzo da ga dovede do orgazma, zbog čega bi vašoj seksualnoj igri mogao doći kraj (barem na nekoliko sati).

Osetljivom grlu nema pomoći

Osobama koje čak i četkajući zube imaju poriv na povraćanje, pružanje oralnog seksa čini se kao nemoguća misija. Međutim, nije tako. Osetljivost grla može da se smanji, što može da vam bude korisno ne samo u seksu, već i inače u životu. Da bi grlo bilo manje osetljivo, potrebno je neko vreme baviti se onim osetljivim delom jezika koji vam stvara probleme.

Počnite tako što ćete ga svaki dan dok perete zube protrljati četkicom – s vremenom bi taj deo jezika trebalo da se navikne na podražaje i prestane da “smeta”. Vrlo važno je ne forsirati. Oralni seks koji biste mogli da pružite partneru već nakon nekog vremena ne mora odmah da bude dubok, neka bude plitak…

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here