Musliju: Prestanite da hapsite Albance

0

Preti protestima: Jonuz Musliju
 

"Ako se tako nastavi mi ćemo da reagujemo i organizovaćemo proteste u Bujanovcu, a to neće biti dobro ni za Srbe ni za Albance. Širom Srbije povremeno se nađe oružje i iz Drugog svetskog rata pa se niko zbog toga ne privodi na informativne razgovore", rekao je Musliju.

 

Dodao je da su "smešni navodi u nekim medijima da je oružje nađeno kod džamije u Turiji spremano za terorističke napade u sadašnjem vremenu i da je jasno da je oružje tamo sakriveno u vreme rata 2000/2001.godine između Oslobodilačke vojske Preševa, Bujanovaca i Medveđe i srpskih snaga bezbednosti".

 

Građevinski radnici, koje je angažovala džamija u Turiji, slučajno su prilikom rušenja pomoćnog objekta u dvorištu džamije 13.juna našli skladište sa većom količinom sakrivenog oružja, što su odmah prijavili policiji.

 

"Smešna je propaganda da je to oružje spremano za terorističke napade. To je oružje sakriveno u vreme rata, ko zna ko ga je tu ostavio, a nova vlast vrši iste pritiske na Albance kao u vreme Miloševića jer se na informativne razgovore privode bivši pripadnici OVPMB", kazao je Musliju.

 

Prema njegovim rečima, do sada su na informativne razgovore pozvana dva bivša pripadnika OVPMB iz Bujanovca, privedena sa mesta na kojima ih je zatekla policija, a posle razgovora nisu zadržavani u policiji.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here