EPA/Justin Lane
Ilustracija

Dva muškarca muslimanske veroispovesti zahtevaju od američkog ministarstva za saobraćaj da istraži zašto su “Amerikan erlajns” i regionalni avio-prevoznik “Mesa erlajns” pozvali službenike FBI da ih ispitaju. Prekršaj je uključivao to što je jedan od dva muškarca pustio vodu u toaletu… dva puta.

Isam Abdula i Abderaof Alkavaldeh ispričali su za medije šta se desilo na avionu 14. septembra, uoči poletanja iz Birmingema u Alabami. Poznavali su se, ali su putovali odvojeno.

Nakon što su se pozdravili u avionu, posada letelice obavestila je putnike da je let otkazan. Abdula je otišao u toalet, a kada je izašao uhvatio je na delu jednu od stjuardesa koja je prisluškivala.

Posle toga putnici su obavešteni da je let otkazan i da treba da se ukrcaju na drugi avion. Dok su Abdula i Alkavaldeh napuštali avion, agenti FBI su im prišli i odveli Abdulu u prostoriju za ispitivanje. Tokom razgovora, agent FBI  mu je otkrio da su ih pozvali članovi posade, jer se nisu osećali bezbedno da lete sa njima dvojicom u avionu.

„Stjuardesa je prijavila agentu da sam dva puta pustio vodu. Koliko ja znam, puštanje vode nije zabranjeno u ovoj zemlji“, rekao je Abdula novinarima.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here