EPA-EFE
Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan pozvao je danas Turke da nikada ne kupuju francusku robu.

Erdogan je ponovo kritikovao francuskog predsednika Emanuela Makrona zbog njegovog stava prema muslimanima.

Erdogan je u subotu rekao da Makron ima problem s muslimanima i da mu treba “mentalna provera”, što je dovelo do toga da Francuska povuče ambasadora iz Ankare. Slične komentare izneo je narednog dana i danas, tokom govora u Ankari, prenosi Rojters.

Makron je ovog meseca proglasio rat protiv “islamističkog separatizma” za koji veruje da zahvata neke muslimanske zajednice u Francuskoj.

Pod haštagovima „bojkotuj francuske proizvode“ i „bojkotuj Francusku“ tviteraši iz Kuvajta, Katara, Turske, Egipta, Alžira, Jordana i Saudijske Arabije ostavljaju brojne komentare, među kojima dominiraju objave „Probudite se muslimani“ i „Ceo svet treba da bojkotuje Francusku, stidi se. Makrone“.

Na društvenim mrežama deli se i spisak francuskih brendova koje treba „proterati“.

1 COMMENT

  1. EVROPSKA UNIJA TEBI POD HITNO TREBA UVESTI SANKCIJE. STA CE FRANCUSKA JADNA BEZ IZVOZA U TURSKU???? ETO ONI KUPUJU NA VELIKO PARFEME ODJECU VISOKE MODE.TURCI SU KO KINEZI SAMO PRAVE DUPLJAKE I OD TOGA ZIVE.

  2. Razori stvoreno – obnovi razoreno! I u nedogled: iz veka u vek – iz milenijuma u milenijum!
    Dokle tako? Pomozite narodima da žive, jedni sa drugima ili jedni pored drugih, dostojnim životom a ne da ginu za bolesne ambicije samoživih političara!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here