MN Press

Slavoljub Muslin, nekadašnji selektor fudbalske reprezentacije Srbije, jedan je od kandidata da sedne na klupu nacionalnog tima Bosne i Hercegovine!

Ovu vest javio je portal “sportsport.ba” koji saznaje da je tamošnja stručna komisija već obavila razgovor sa Muslinom koji je Orlove pre tri godine odveo na Mundijal u Rusiju.

Bosna je bez selektora od nedavnog odlaska Dušana Bajevića sa te pozicije, a očekuje se da sledećeg ponedeljka Izvršni odbor FS BiH donese konačnu odluku koja se, u neku ruku, očekivala čak i danas.

Sergej Barbarez, nekadašnji kapiten Zmajeva i bugraski stručnjak Ivajlo Petev su trenutno najbliži klupi BiH koja ima skoro dvocifren broj kandidata. Pored pomenutih stručnjaka, tu su i Amar Osim i Husfref Musemić.

– Jakirević, Barbarez, Petev, bio je razovor i sa Musemićem i Osimom… Ima 7-8 kandidata s kojima smo obavili razgovore. Sve ćemo na miru iščitati. Uglavnom, zaključak je da 4. januara bude konačna odluka. S kim se moglo i trebalo razgovarati, razgovaralo se. Bilo je raznih predloga, ali neki nisu bili zainteresovani za ovo mesto.

– Bilo je pokušaja i razgovara sa dosta eminentnijih trenera, ali nismo tako interesantna destinacija za posao selektora. Ne bih te ljude nabrajao, ali zahvalili su se na pozivu i reklida nisu zainteresovani da rade u reprezentaciji BiH. Finansijski razlog je verovatno bio presudan. Nemamo veće mogućnosti od onoga što su imali prethodni selektori i u tim okvirima se krećemo. To je između 15 i 20 hiljada evra – rekao je Milorad Sofrenić, prvi potpredsednik FS BiH.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here