wikimedia.org
Isa Mustafa

Predsednik Demokratskog saeza Kosova Isa Mustafa saopštio je danas da je ta stranka spremna da prihvati mandat za formiranje nove vlade koja bi, pored borbe protiv pandemije, za cilj imala i okončanje dijaloga sa Beogradom.

Mustafa je o tome pismom obavestio Alijansu za budućnost Kosova, Ramuša Haradinaja, stranku koja bi u novoj vladi bila koalicioni partner.

U pismu dostavljenom prištinskom portalu Ekonomija onlajn, Mustava navodi da će “glavna bitka nove vlade”, formirane između DSK-a, ABK, NISMA i manjinskih stranaka, biti borba protiv Kovid-19.

“Verujem da bi osnovni cilj vlade bio borba protiv pandemije, zaključivanje dijaloga sa Srbijom uz obostrano priznanje, oporavak ekonomije nakon pandemija, jačanje vladavine zakona kroz borbu protiv kriminala i korupcije, a pored ovih zadataka, moramo ojačati partnerstvo s Evropskom unijom i Sjedinjenim Američkim Državama“, navodi se, između ostalog, u pismu.

Kosovski parlament je na inicijativu DSK izglasao nepoverenje vladi u Prištini na čelu sa Aljbin Kurtijem, posle samo 50 dana vlasti.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here