EPA/Valdrin Xhemaj
Isa Mustafa

Predsednik DSK Isa Mustafa smatra da izveštaj, koji je Spoljnopolitički odbor Evropskog parlamenta objavio u subotu, pokazuje inferiornost u odnosu na Sjedinjene Američke Države.

On se u postu na Fejsbuku danas ponovo osvrnuo na ovaj dokument, u kome se između ostalog navodi da je prethodna vlada na čelu sa Kurtijem oborena kampanjom lažnih vesti američkog diplomate Ričarda Grenela.

Mustafa ocenjuje izveštaj kao pamflet prepun predrasuda i laži, i smatra ga kompleksom inferiornosti u odnosu na SAD. Predsednik DSK ističe da izveštaj ne pruža evropskim parlamantarcima ključno objašnjenje iznesenih laži o stranci koju predvodi.

“Dragi prijatelji,

Ispostavlja se da je manipulativni materijal spoljnopolitičkog odbora Evropskog parlamenta pamflet prepun predrasuda i laži. Da je kompleks njihove inferiornosti u odnosu na SAD.

Ono što ovoj brošuri nedostaje je da evropskim parlamentarcima predstavi laži koje glase:

– DSK i njegov predsednik Isa Mustafa eksponenti su nasilja, dok je Samoopredeljenje mirna i demokratska stranka sa evropskim i evroatlantskim orijentacijama;

– Da su se DSK i njegov predsednik usprotivili ratifikaciji razgraničenja sa Crnom Gorom i dijalogu koji su podržale EU i SAD, a kao rezultat toga Kosovo je ostalo bez liberalizacije viza, dok su golubovi Samoopredeljenja imali konstruktivnu saradnju sa EU i SAD;

– Da je DSK organizovao nasilne proteste, ispalio molotovljeve koktele na vladine zgrade, čak i Skupštinu granatama, dok se Samoopredeljenje usprotivilo takvim akcijama:

– Da su poslanici DSK koje je gurao Isa Mustafa i na koje je uticao Grenel “2015. i 2016. bacili suzavac u Skupštinu Kosova”;

– Da su francuska i nemačka diplomatija napravile demarš protiv ovih nasilnih akcija “DSK”?!

– Isa Mustafa i DSK otpustili su sami Agima Veliua iz vlade Kurtija i uopšte nisu rekli Kurtiju itd…

Nisam nimalo iznenađen što sam pročitao ove dezinformacije.

Hitler je ubio vlastite vojnike da bi okrivio Poljsku i stvorio uslov za okupaciju. Fašistička logika je užasna.

Nacionalnim i međunarodnim lažima nema kraja. Ni ponižavajući napori Samoopredeljenja i njihovih drugova sa dugim iskustvima i ruskom ljubavlju ne prestaju. Sve to finansiraju evropski poreski obveznici”, naveo je Mustafa.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here