EPA/Valdrin Xhemaj
Ramuš Haradinaj

Lider DSK Isa Mustafa istakao je danas da pojedini mediji ne govore istinu o sporazumu u Vašingtonu i da, kada je reč o jezeru Gazivode, nije menjana formulacija, kako to tvrdi lider Alijanse za budućnost Kosova (ABK) Ramuš Haradinaj.

“Formulacija za Gazivode nije pretrpela nikakve promene 4. septembra”, napisao je Mustafa na svom Fejsbuk nalogu.

On je naveo da mu je kosovski premijer Avdulah Hoti 3. septembra uveče javio o usaglašavanju formulacije, koja je potpisana sutradan.

“Sa Haradinajem sam razgovarao telefonom i putem poruka, obavestio sam ga da tekst o Gazivodama, koji mi je predstavio Hoti, govori o fizibiliti studiji, tako da nema mesta za brigu”, pojasnio je Mustafa.

On je dodao da je Haradinaj izneo zahtev da se ne potpisuje kao sporazum sa Beogradom, već samo sa SAD i da se u dogovoru ne pominju Gazivode.

Mustafa je naveo da ga je Hoti obavestio da se američka strana ne slaže sa izmenama sporazuma i da sporazum ostaje ili onakav kakav je dogovoren 3. septembra ili neće biti potpisan.

Dodao je da ga je Haradinaj 4. septembra obavestio o ostavci dva ministra iz redova ABK, a da mu je on odgovorio da se od SAD može zatražiti razumevanje, ali da im se teško može usprotiviti.

“Smatram da je dobro sačuvati partnerstvo sa Sjedinjenim Državama”, ocenio je Mustafa.

1 COMMENT

  1. A STA CE SIPTARI DA RADE KAD SE POKRENE PITANJE SRPSKE IMOVINE I BUDE DOKAZANO DA SRBIJA IMA TERITORIJE I STANOVE OKO 60 POSTO. MOZE SIPTARI DA SAKRIJU DOKUMENTA O IMOVINSKOM STANJU,ALI SIPTARI TREBA DA ZNAJU DA SU MLOGE KNIGE O IMOVINSKOM STANJU U SRBIJI

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here