commoswikipedia.org/Julian Nyča
Preševska dolina

Predsednik Albanskog nacionalnog veća u Preševskoj dolini Ragmi Mustafa, komentarišući 29. godišnjicu referenduma u Preševu, Bujanovcu i Medveđi, rekao je da je to stecište narodne organizacije i političkog opredeljenja za budućnost Preševske doline, dodajući da Kosovo mora da pokrene pitanje Preševske doline u dijalogu Srbije i Kosova, prenosi Kosovo Pres.

Ragmi Mustafa je na svom Fejsbuk nalogu napisao da su 1. i 2. mart najznačajniji datumi u novijoj istoriji Preševske doline i naveo da je referendum 1992. godine stecište narodne organizacije i političkog opredeljenja za budućnost Preševa, Bujanovca i Medveđe.

– To je najznačajnija prekretnica za slobodu i građansku jednakost. Izražena volja građana Preševa, Bujanovca i Medveđe na referendumu za teritorijalnu političku autonomiju Albanaca sa pravom ujedinjenja sa Kosovom je platforma za ostvarivanje individualnih i kolektivnih prava Albanaca u Preševskoj dolini. To je definitivno model koordinacije i saradnje političkih i intelektualnih snaga u dolini. Ovaj građanski čin je najbolji vodič za jedinstvo u delovanju narodne organizacije. Na 29. godišnjicu referenduma, politički status Albanaca iz Preševske doline još uvek je nerešen. Hvala i večna zahvalnost za viziju i organizaciju svih onih žena i muškaraca koji su imali hrabrosti da čak i pod životnim pretnjama daju nadu Preševskoj dolini – napisao je Mustafa.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime