wikimedia.org
Isa Mustafa

Lider Demokratskog saveza Kosova (DSK) Isa Mustafa pozvao je na podršku institucijama u procesu dijaloga, za koji je ponovio da je politički i istakao da podržava stav da ne postoji poseban sporazum van sveobuhvatnog koji bi rezultirao međusobnim priznavanjem.

Mustafa je naveo da je danas razgovarao telefonom sa kosovskim koordinatorom za dijalog Skenderom Hisenijem.

– Izrazio sam svoju i podršku DSK stavu da ne postoji poseban sporazum, van sveobuhvatnog sporazuma koji bi rezultirao međusobnim priznavanjem. Taj dijalog je u potpunosti politički i rezultiraće međudržavnim političkim sporazum za uzajamno priznavanje – poručio je Mustafa.

Mustafa je takođe spomenuo sastanak Hisenija sa Filipom Rikerom, pomoćnikom generalnog sekretara za Evropu i Evroaziju u Ministarstvu spoljnih poslova SAD, za koji je rekao da pokazuje posvećenost i aktivnu ulogu SAD u procesu dijaloga.

– U ovom procesu mora se pružiti snažna podrška premijeru Hotiju, vladi, predsedniku i svim državnim mehanizmima koji unapređuju ovaj politički dijalog. Odgovornost za dijalog je na vladajućoj koaliciji, dok dijalog pripada parlamentarnoj ustavnoj većini, a ne ni jednom posebnom entitetu – ocenio je Mustafa.

1 COMMENT

  1. Po cemu mora doci meednusobnog priznanja.
    Kosmet nikada nije bio pod Albaniju ni samostalan, Ti i dalje sanjaju niko ti nemze
    zabraniti. Nije mi jasno sta vise ceka vise Srpska Vlada. Dati ultimátum agresoru i okupatoru da napusti Kosmet, i posalje svoju vojsku i policiju, i oslobodi narod od diktture,
    nasilja, rasizma , mafije i droge.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here