Tanja Savic
Instagram/tanja_savic_private
Tanja Savić i Dušan Jovanović

Tanja Savić uživa u zasluženom odmoru, a na more je otišla sa sestrom i sinovima. Za to vreme, njen suprug, Dušan Jovančević ne miruje, te je sada izašao sa novim optužbama.

On je ovoga puta najpre istakao da se sa sinovima slabo čuje jer im je Tanja oduzela telefon koji im je kupio:

– Deci sam kupio novi “ajfon” da me kontaktiraju kada žele i da bi ostali u kontaktu sa ostalom porodicom i prijateljima iz Australije. Kada je Tanja videla telefon, izbrisala je sve podatke, ugasila ga i oduzela ga od dece. Poslednji put kada smo se čuli nisu ništa posebno rekli, ne mogu slobodno da pričaju od nje, jer posmatra naše razgovore, ucenjuje ih i diriguje kako da mi odgovore. Svaki naš razgovor snima, ne znam zašto to radi, postala je kvarna i podmukla osoba, ne prepoznajem je.

Da li je istina da sinovi kažu za Tanju da je najgora majka na svetu? Zbog čega?

– Tačno je, žao mi je što je dozvolila i što daje deci povoda da tako nešto govore. Pred decom govori svašta o meni, naziva me ružnim imenima, govori da sam konj, budala i slično. Onda me deca brane, jer im je žao, pa njoj govore takve stvari. Možda je kod nje u kući bilo normalno da majka tako ponižava oca, u mojoj porodici majka je poštovala oca, i obrnuto.

Da li je Tanja maltretirala decu?

– Mnogo puta! Kada su bili mali, zatvorila ih je u sobu, bili su u mraku, vrištali su i plakali, a Tanja im nije dala da izađu, držala je bravu. Kada sam čuo vrisku, skočio sam sa fotelje i otišao gore da vidim o čemu se radi. Nije mi bilo dobro, rekao sam joj da to nikada više ne radi. Dok smo živeli u Australiji, 2017. godine ujela je Đorđa za obraz, sutradan kada je otišao u školu, učiteljica je videla modricu i prijavila. Kasnije tog dana policija se stvorila na vratima i morali smo da dajemo izjavu. Sramota me je da pričam šta sam sve doživeo pored nje.

Kada je Tanja odvela sinove u Srbiju, rekli ste da biste voleli da svi budete opet zajedno. Šta ste podrazumevali pod tim?

– Meni je stalo i žao mi je zbog dece. Nema šta ne bih učinio za naše dečake, nisam se ženio i stvarao porodicu da bih se razvodio, ali nažalost, nisam imao sreće u braku.

Da li su deca dok su bila kod vas samo sedela kod kuće, igrali igrice i gojili se?
– Deca su kod mene išla u školu, a posle škole su svakog dana imali aktivnosti: plivanje, fubal, kik-boks. Svaka joj čast ako je mogla da vidi toliko daleko iz Srbije do Australije i da zna šta deca rade svakodnevno.

Da jo uvek volite Tanju i da li postoji mogućnost da se pomirite?

– Nisam tip da danas volim, a sutra ne. Čovek je veliki samo onoliko koliko može da oprosti, a ja imam veliko srce. Za mene, moju dušu i srce još uvek nije kasno.

Kako je sve otišlo ovako daleko, da li ste probali da izgladite odnos sa Tanjom?

– Tanja je naivna i povodljiva. Ne krivim je, krivim osobe koje imaju korist od nje, pa joj sole pamet. Bio sam problem, svima sam smetao, mislim na njenu porodicu. Nisu mogli da prihvate da me Tanja voli i da mi imamo našu porodicu, obaveze i planove, a da oni nisu bili deo toga. Kada sam je oženio i odveo je iz njene porodične kuće, nisam im samo odveo ćerku ili sestru, već sam odneo i finansije iz kuće. Teško da mogu da je vratim, oni je sada imaju tamo gde njima odgovara.

Šta je na kraju odlučeno na sudu?

– Nismo još uvek razvedeni, niti smo išli na sud zbog starateljstva nad decom. Deca i ja samo otišli u Australiju zbog korone, Tanja se predomislila, pa smo otišli bez nje. Pravila je dramu po novinama, tužila me da sam oteo decu, ali sud nije ništa odlučio. Dao sam dozvole i saglasnost da dođe po decu i vrate se u Srbiju jer Tanja i ja ne možemo da se dogovorimo gde bismo živeli. Ona želi u Srbiji da živi, a ja mislim da je zbog budućnosti bolje u Australiji, videćemo šta će biti na kraju – rekao je Dušan.

Novinari su kontaktirali i Tanju, kako bi čuli i njenu stranu priče, ali je ona samo kratko odgovorila:

– Nemam komentar.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here