commoswikipedia.org/Viktor Markovic

Muzej savremene umetnosti Beograd danas obeležava svoj 55 rođendan, a od sutra pa do 28. oktobra poziva publiku da sa muzejom podeli svoja sećanja, pa će besplatan ulaz imati svi koji sa sobom ponesu fotografije, anegdote, pesme i slične uspomene koje ih vezuju za Muzej savremene umetnosti.

Kako ističu iz muzeja, isti predmeti će biti istaknuti na panou koji će biti postavljen pored Knjige utisaka u lobiju ove kuće. U ovu knjigu posetioci mogu upisati neku priču o tome na koji način pamte muzej, kako je neka izložba ostavila poseban utisak na njihov život, ili o prijateljstvima koja su nastala prilikom posete muzeju.

Posetioci će moći tokom te nedelje da besplatno pogledaju trenutno postavljenu izložbu „Refleksije našeg vremena: Akvizicije Muzeja savremene umetnosti 1993‒2019”, koja predstavlja uvid u jednu od najznačajnijih delatnosti muzeja, strategije i politike otkupa umetničkih dela od 1900. do danas koje su sprovođene poslednjih dvadeset i pet godina u Muzeju savremene umetnosti.

Kao dodatni program sutra u 18 časova biće organizovano i autorsko vođenje kroz postavku za koje su zadužene Rajka Bošković i Žaklina Ratković, a koje autorstvo nad izložbom dele sa Mišelom Blanušom i Svetlanom Mitić, koleginicima kustoskinjama, dok je Miroslav Karić kustos izložbene celine u Galeriji ‒ Legatu Milice Zorić i Rodoljuba Čolakovića. Istovremeno sa autorskim vođenjem jedna od najmlađih polaznica Dečjeg kluba MSUB Vera Jovančević (šest godina) slikaće uživo u muzeju.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here