Lična arhiva
Muzej uvek pun: Veliko zanimanje posetilaca

U Mostaru je nedavno otvoren Muzej oldtajmera, prvi i jedini u Bosni i Hercegovini, a redak i u Evropi. Svečanom otvaranju muzeja prisustvovao je i Atanasije Anđelopolj iz Ulma koji je rođen u Mostaru i koji rado boravi u rodnom gradu kad ima vremena. Muzej je otvoren najviše zahvaljujući Zdravku Vidoviću koga u Mostaru poznaju po nadimku Cojla. On je sa članovima Oldtajmer kluba, svojom porodicom i prijateljima uložio veliki trud da otvori muzej. O tome za “Vesti” govori Atanasije Anđelopolj.

Zaljubljenici u stara vozila: Atanasije Anđelopolj i Zdravko Vidović Cojla

– Zdravko Vidović Cojla je uložio ogromnu energiju, materijal, vreme i oko 100.000 evra da do kraja maja, kada se u Mostaru održava tradicionalni skup vlasnika oldtajmera, muzej bude završen. Pomagali smo mu svako na svoj način, ali je ipak on najviše uradio i njegova je zasluga što Mostar i Bosna i Hercegovina imaju prvi muzej oldtajmera u kome je trenutno 40 automobila, od kojih su neki stari i ceo vek. Ja sam poklonio muzeju bicikl sa pomoćnim motorom i moped iz šezdesete godine prošlog veka – navodi Anđelopolj.

Oldtajmer klub Mostar je punopravni član svetske oldtajmer organizacije FIVA
, a u muzeju će biti i servis za procenu oldtajmera.

– Sve to zasluga je velikog zaljubljenika u oldtajmere Zdravka Vidovića, koji je veliki entuzijasta. Vidović rado odlazi na sva okupljanja vlasnika starih automobila na prostoru bivše Jugoslavije, ali i šire o čemu govori i podatak da je na otvaranju muzeja u Mostaru bilo 128 vlasnika oldtajmera iz više država – navodi Anđelopolj.

Retki predmeti

Muzej oldtajmera biće i mesto održavanja različitih kulturnih, umetničkih i zabavnih okupljanja i sadržaja.

– Pored muzejskog prostora tu će biti i kafić, a uz njega deo gde će se sakupljati i izlagati stari i retki predmeti, kao što su stare fotografije, gramofonske ploče, zastavice, pehari, grbovi, makete starih automobila i zahvalnice – kaže Atanasije Anđelopolj, koji je član Oldtajmer kluba Mostar od osnivanja pre šest godina.

Moped iz šezdesete godine prošlog veka
Atanasijev dar