Pixabay.com

Kome brak donosi više dobrog – muškarcu ili ženi?

Stručnjak za bihejvioralne nauke Pol Dolan, smatra da su slobodne žene bez dece srećnije od bilo koga drugog.

– Brak više koristi mentalnom i fizičkom zdravlju muškaraca nego žena. Oženjeni muškarci usvajaju manje rizičan, zdraviji način života i postaju efikasniji na poslu. Udate žene, s druge strane, bar one srednjih godina, izložene su većem riziku od mentalnih i fizičkih poremećaja nego njihove neudate vršnjakinje – smatra Dolan.

Takođe, ovaj ekspert svoje stavove redovno iznosi i na predavanjima širom sveta, pa je pre izvesnog vremena na jednom takvom predavanju izjavio:

– Ako ste muškarac, verovatno bi trebalo da se venčate; ako ste žena, pa, nemojte se mučiti – rekao je okupljenima.

Dolan je rekao i da želja da se skrase i osnuju porodicu može da ima negativan uticaj na dobrobit žena. Međutim, to je suprotno za muškarce, jer oni imaju koristi od braka jer tada postoji mogućnost da će se smiriti i da će manje rizikovati. Najzdravija i najsrećnija podgrupa stanovništva su žene koje se nikada nisu udavale ili imale decu – rekao je on.

Takođe, profesorka na Univerzitetu u Eseksu Emili Grandi sličnog je mišljenja. Ona smatra da su udate žene preopterećene kućnim poslovima, obavezama oko dece i kuće i često “vuku” i emocionalni teret.

1 KOMENTAR

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime