Promo
Plasido Domingo

Posle sedam godina od poslednjeg gostovanja u Beogradu, jedan od najboljih operskih umetnika današnjice Plasido Domingo ponovo je pred našom publikom.

Radio-televizija Srbije ima ekskluzivno pravo snimanja celovečernjeg muzičkog spektakla koji će se održati 8. septembra na sceni stadiona Tašmajdan.

Simfonijski orkestar Radio-televizije Srbije ovom prilikom nastupa pod dirigentskim vođstvom Diana Čobanova, generalnog muzičkog direktora državne opere u Plovdivu, koji je angažovan i kao rezidencijalni dirigent HNK u Zagrebu i glavni gostujući dirigent u Narodnom pozorištu u Beogradu i Novom Sadu.

Repertoar arija i dueta iz Verdijevih, Pučinijevih i Maskanjijevih opera, Plasido Domingo izvodi sa sopranima Anom Piroci dramskim koloraturnim sopranom iz Italije i Marijom Jelić zvezdom u usponu, čiji su nedavni nastupi bili sa svetskom operskom divom Elinom Garančom.

Ana Piroci

Susret sa moćnim glasom španskog umetnika publiku osvaja zahvaljujući talentu i iskustvu koje je stekao od momenta operskog debija 1957. godine i razvijao tokom višedecenijske karijere, a ona je obeležena sa više od 150 različitih operskih uloga, spektakularnim koncertima Tri tenora na kojima je pevao sa Lučanom Pavarotijem i Hoze Karerasom.

Marija Jelić

Dobitnik je najvećih svetskih priznanja, Gremi nagrada, počasnih doktorata i odlikovanja brojnih država, a pored svega što je ostvario i dalje ispisuje stranice muzičke istorije.

Opera nije jedina sfera njegovog delovanja. Domingo nastupa kao dirigent i umetnički rukovodilac. Osnovao je opersko takmičenje “Operalia” 1993. godine zahvaljujući kom su mnogi pevači dobili odličnu referencu za razvoj svoje dalje internacionalne karijere.
Kulturni događaj godine pored toga što Beograd postavlja u centar svetskih operskih događaja, obeležava i završnicu BELEF-a.

Simfonijski orkestar RTS

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here