olympiacosbc.gr

Srpski košarkaši Vasilije Micić i Nikola Milutinov nalaze se u “Top 7” listi kandidata za MVP-a Evrolige, prema sajtu Jurohups.

 

Portal specijalizovan za evropsku košarku formuliše listu na osnovu pet kriterijuma: uloga igrača, forma tima, konstantnost, partije i liderstvo. Prema njima mladi centar Olimpijakosa Nikola Milutinov se nalazi na šestom, a plejmejker Anadolu Efesa Vasilije Micić na petom mestu.

Za Milutinova su napisali:

– Srpski centar je sazreo, odlično koristi svoje dimenzije, napredovao je u finiširanju oko obruča i u pik-end-rolu, uz odličan ofanzivni skok, prosečno 3.5 po meču. Njegov značaj je utoliko veći jer je jedina klasična “petica” u Olimpijakosu.

Vasu Micića su nazvali najprijatnijim iznenađenjem, momkom koji je najviše napredovao:

– Dvadesetpetogodišnji plejmejker je naročito bitan za poene i asistencije i zbog toga ga Ergin Ataman koristi više nego bilo koga u timu. Kako i ne bi, kada Micić sa puno samopouzdanja deli lopte i spreman je svakom momentu da iskoristi slobodnu poziciju.

Milutinov sa ekipom Pireja je na 12-9, dok Micićev Efes beži za jednu pobedu na četvrtom mestu.

Članovi srpske reprezentacije su bolje plasirani od Nika Kalatesa (Panatinaikos), a iznad njih su Derik Vilijams (Bajern Minhen), Nando de Kolo (CSKA), Majk Džejms (Armani Milano) i Jan Veseli (Fenerbahče).

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here