Na Božić počinje emitovanje TV Hram

0

Fonet/Z. M.
Prvo što će emitovati TV Hram biće intervju sa patrijarhom Irinejom
 

Arhiepiskop beogradsko-karlovački, patrijarh Irinej dao je blagoslov za početak emitovanja televizijskog programa beogradsko-karlovačke arhiepiskopije, prenose beogradski mediji.

Prema rečima direktora patrijaršijske upravne kancelarije i odgovornog urednika TV produkcije Stojadina Pavlovića, program će posle Božića biti nastavljen intenzivno. On je najavio saradnju sa elektronskim i štampanim medijima iz Srbije, Republike Srpske i Crne Gore.

TV Hram sarađivaće s dve ruske TV stanice, kao i s televizijama arhiepiskopije Grčke pravoslavne crkve.

"Namera nam je da osim crkvenih tema javnosti u zemlji i rasejanju predstavimo u najboljem svetlu događanja u glavnom gradu Srbije koja se tiču gotovo svih oblasti, od kulture, zdravstva, prosvete, obrazovanja, pa ćemo s tim u vezi ostvariti saradnju sa svim državnim institucijama, kako bi naši sadržaji bili što bogatiji, raznovrsniji i zanimljiviji", rekao je Pavlović.

Kako je rekao, produkcija "Hram" će sarađivati i s drugim eparhijama SPC u zemlji i dijaspori.

TV Hram prva je televizija, ali ne i prvi elektronski medij koji je osnovala SPC.

Vernici mogu da slušaju program 12 lokalnih radio-stanica i jedne regionalne, a na spisku radio-emitera sa dozvolom za lokalno emitovanje Eparhija bačka našla se četiri puta.

Prema podacima objavljenim na sajtu Regulatornog tela za elektronske medije, oni su osnivači četiri lokalne radio-stanice – Blagovesnik, Tavor, Slavoslavlje i Beseda.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here