EPA-EFE/BORIS PEJOVIC
Barikade na Cetinju

Ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Sergej Sekulović potvrdio je da je premijer Zdravko Krivokapić noć uoči ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija tražio njegovu ostavku, kao i ostavku direktora Uprave policije (UP) Zorana Brđanina.

Sekulović je rekao da je u jednom momentu ponudio ostavku u slučaju da neko od pomoćnika direktora UP, kojima je bilo ponuđeno da budu novi direktori, preuzme funkciju, a to je podrazumevalo ostavku Brđanina, koju je on nudio.

– Međutim, svi pomoćnici direktora UP odbili su da budu novi direktori, pa samim tim nije bilo potrebe da dajem ostavku jer je Brđanin ostao na funkciji – dodao je Sekulović.

Naveo je da napuštanje funkcije ministra unutrašnjih poslova za njega nije relevantno pitanje i da se neće grčevito boriti za fotelju.

Na pitanje da li je na Cetinju moglo da dođe do upotrebe oružja, Sekulović je odgovorio potvrdno i naveo da su to bile procene UP i Agencije za nacionalnu bezbednost.

Kada je reč o audio-snimku na kojem se čuju rafali, Sekulović je rekao da može nesporno da potvrdi da su čaure pronađene.

– Tu bih se zaustavio, jer bi sve mimo toga što bih kazao bilo neozbiljno, a moguće i nezakonito s obzirom na to da su u toku istražne radnje – rekao je Sekulović.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here